Jan Vacek
31. března 2015 • 08:10

Páska jako narozeninový dárek? Je to odpovědnost, říká kapitán Suchý

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŽILINY | Poposedl si na židli, tvář mu roztáhl široký úsměv. Ta otázka ho upřímně pobavila. Kapitánská páska jako dárek k 27. narozeninám? Nic takového. „Být kapitánem je pro mě velká zodpovědnost a čest. Přistupuju k tomu vážně. Moc se na to těším,“ prohlásil Marek Suchý. Dnes večer povede české barvy do bitvy proti Slovensku jako lídr.



Při neúčasti stabilních opor Tomáše Rosického a Petra Čecha musel trenér Pavel Vrba hledat hráče, jenž se ujme hlavní odpovědnosti za mužstvo. Našel ho. V Marku Suchém. Stoper Basileje povede národní tým jako kapitán vůbec poprvé v kariéře. „Trenér mě zvolil,“ podotkl v dobré náladě na tiskové konferenci.

Do slov čerstvě sedmadvacetiletého stopera bleskově skončil vedle sedící kouč Vrba. „Já bych to trochu poupravil. Marka jsem navrhl a vůbec nikdo nebyl proti,“ prohodil s úsměvem charismatický kouč, jenž chystá pro souboj se Slovenskem spoustu změn v sestavě.

Sázka na Suchého coby vůdce týmu je logická. V Basileji pravidelně nastupuje, patří mezi nejspolehlivější zadáky švýcarského týmu, jenž v Lize mistrů proskočil až do osmifinále. A také v neděli oslavil narozeniny. „Když to zlehčím, tak je to takový dárek,“ řekl pobaveně reprezentant.

Novou roli však přijímá se vší vážností a pokorou. „Je to čerstvé, trenér nám to říkal v pondělí na obědě. Snažím se o tom moc nepřemýšlet a soustředit se na zápas, abychom ho zvládli co nejlépe,“ zdůraznil Marek Suchý.

Ačkoli jde o přátelský zápas, souboj se Slovenskem vždycky znamená pořádnou výzvu. Jinak tomu není ani tentokrát. Tím spíš, když naši východní sousedé válí a v kvalifikaci stínají jednoho soupeře za druhým.

„Všichni sledujeme, jak rozjeli kvalifikaci. Mají velmi dobrý kádr, hráči ze základní sestavy hrají ve výborných klubech po Evropě. Mají velkou sílu a bude to pro nás dobrá prověrka,“ uvedl čerstvý kapitán. I na něm bude záležet, jak Češi tuhle výzvu zvládnou.

Suchý dostal dárek k narozeninám. Bude kapitánem reprezentace
Video se připravuje ...

Vrba se s reprezentací vrací do Žiliny. Je to prestižní, uznal
Video se připravuje ...

Trénink české fotbalové reprezentace před zápasem se Slovenskem
Trénink české fotbalové reprezentace před zápasem se Slovenskem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud