31. března 2015 • 12:35

Messi za Argentinu nehraje. Kvůli zranění nemohl obout ani kopačku

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezení mezi náhradníky nesnáší. Lionel Messi chce hrát každý zápas, byť jde i o bezvýznamný "pouťáček". Kór, když navleče argentinský dres. Jenže v probíhající reprezentační přestávce na trávník nemůže. Zápas se Salvadorem (2:0) sledoval kvůli zranění jen v teplákovce, v ohrožení je i jeho start v zápase s Ekvádorem (středa 1:30 SEČ).



Messi sice na sraz argentinské reprezentace odletěl, příliš toho ale neodtrénoval. "Na třetím tréninku už nebyl schopný nazout pravou kopačku," povzdechl si trenér Gerardo Martino. "Je nám jasné, že všichni fanoušci ho chtěli vidět hrát, ale opravdu to nešlo."

Argentinský útočník zápas ve Washingtonu se Salvadorem sledoval jen z lavičky. Držel palce svým spoluhráčům a v duchu ho určitě štvalo, že nemůže týmu pomoct na hřišti.

"Leo chce hrát pokaždé. Čekali jsme do poslední chvíle, jestli se dá do pořádku, ale nechtěli jsme riskovat. Jestli na tom bude stejně i v úterý, zase hrát nebude," upřesnil Martino směrem k zápasu s Ekvádorem.

Messiho přítomnost na hřišti tentorkát nebyla příliš třeba, Argentina porazila Salvador 2:0. Jednu branku vstřelil Federico Mancuello, premiant v národním týmu. Fotku s 26letým útočníkem zveřejnila na sociálních sítích i největší argentinská hvězda.

Jak dlouho bude Messi na trávníku chybět, není jasné. Už velmi brzy ho ale bude potřebovat Barcelona, kterou stejně jako další evropské velkokluby čeká klíčová fáze sezony.

Čtyřnásobnému majiteli Zlatého míče vyšel vstup do roku 2015 parádně a za své výkony kolem sebe slyší v drtiné většině jen samou chválu. Barcelona bude zcela jistě nejvíc spoléhat právě na spolupráci Messiho a jeho útočných parťáků Suáreze s Neymarem .

Lionel Messi a jeho spoluhráč z argentinské reprezentace Federico Mancuello
Lionel Messi a jeho spoluhráč z argentinské reprezentace Federico Mancuello

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud