31. března 2015 • 22:20

Další kaňka. Češi v prestižní bitvě prohráli na Slovensku 0:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po opojné euforii přichází vystřízlivění. Čeští fotbalisté nezvládli přátelský duel na Slovensku, kde prohráli 0:1 gólem domácího Dudy. Při obdržené brance neměl čisté svědomí ani brankář Tomáš Vaclík. Pro svěřence Pavla Vrby to je po sobotní domácí kvalifikační remíze 1:1 s Lotyšskem další varování.



MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 3. • 20:30
Slovensko
Slovensko
1:0
ONLINE
31. března
20:30
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 49. Duda

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mucha – Pekarík, Škrtel (46. Ďurica), Saláta (46. Michalík), Hubočan – Mak (60. Šesták), Hrošovský, Greguš, Weiss (60. Ďuriš) – Hamšík (46. Jakubko), Duda (82. Pečovský)

Hosté: Vaclík – Gebre Selassie (60. Kadlec), Holek, Suchý, Hloušek (82. Novák) – Vácha, Pospíšil (60. Plašil) – Kadlec (72. Dočkal), Kolář (72. Darida), Pilař (61. Krejčí) – Necid

Karty

Domácí: Škrtel

Hosté: Plašil

Rozhodčí

Vad – Viszokai, Lemon (vš. HUN)

Stadion

Štadion Pod Dubňom, Žilina, Slovensko

Vrba při absenci čtyř opor kapitána Rosického, brankáře Čecha, obránce Limberského a útočníka Lafaty, kteří dostali po sobotním utkání s Lotyšskem volno, dal šanci hráčům širšího kádru. Oproti duelu s pobaltským soupeřem udělal dokonce deset změn a v základní jedenáctce zůstal jen Gebre Selassie. I slovenský kouč Kozák zamíchal sestavou a nasadil například mladíky z české ligy Greguše s Hrošovským, od začátku ale nastoupily také hvězdy Hamšík a kapitán Škrtel.

Český celek i v neobvyklém složení v úvodu častěji držel míč, zatímco Slováci soupeře překvapivě příliš nenapadali a čekali na brejky. Oběma týmům však komplikoval hru těžký terén, který byl po celodenním dešti a sněžení hodně podmáčený a rozbahněný. V první půlhodině tak vyprodaný stadion v Žilině viděl jen náznaky šancí.

VIDEO | Slovenský gól zařídil Duda, Vaclík neměl čisté svědomí

Až pak na chvíli přidali Slováci a vytvořili si během dvou minut dvě možnosti. Nejprve ve 33. minutě po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle Škrtel, pak utekl po pravé straně Weiss, přihrál Pekaríkovi a za už překonaným Vaclíkem odvrátil míč z brankové čáry patou Gebre Selassie. Těsně před pauzou střílel na opačné straně Kadlec, ale mířil nad.

Slováci po přestávce třikrát vystřídali a čtyři minuty po startu druhé půle otevřeli po akci dvou mladíků skóre. Jablonecký Greguš přiťukl Dudovi, který napřáhl za vápnem, míč před Vaclíkem skočil a zapadl do sítě. Dvacetiletý slovenský středopolař ve svém druhém startu za dospělou reprezentaci oslavil premiérový gól.

Vaclík: Nechytatelná střela to nebyla
Video se připravuje ...

Suchý: Musíme se dostat do pohody proti Islandu
Video se připravuje ...

Po hodině hry Vrba třikrát střídal a jeden z čerstvých hráčů Krejčí mohl po Kadlecově centru srovnat, jenže Muchu ani nadvakrát hlavou nepřekonal. Na druhé straně vzápětí pálil mimo Šesták. Poté na trávník přišli Dočkal s Daridou a hosté výrazně vystupňovali tlak. Vyrovnat ale nedokázali Krejčí ani Necid, který z otočky minul.

Další zápas čeká reprezentanty 12. června v rámci kvalifikace na Islandu.

Přípravné fotbalové utkání v Žilině

Slovensko - ČR 1:0 (0:0)
Branka: 48. Duda. Rozhodčí: Vad - Viszokai, Lemon (všichni Maď.). ŽK: Škrtel - Plašil. Diváci: 10.594.

Sestavy:

Slovensko: Mucha - Pekarík, Škrtel (46. Ďurica), Saláta (46. Michalík), Hubočan - Mak (60. Šesták), Hrošovský, Greguš, Weiss (60. Ďuriš) - Hamšík (46. Jakubko), Duda (81. Pečovský). Trenér: Kozák.

ČR: Vaclík - Gebre Selassie (60. M. Kadlec), Suchý, Holek, Hloušek (81. Novák) - Vácha, Pospíšil (60. Plašil) - V. Kadlec (72. Dočkal), Kolář (72. Darida), Pilař (60. Krejčí) - Necid. Trenér: Vrba.

Škrtel po výhře nad Čechy: To je vždy prestižní souboj
Video se připravuje ...

Hamšík: S reprezentací prožíváme nejlepší období
Video se připravuje ...

Záložník české reprezentace Martin Pospíšil v duelu se slovenským obráncem Martinem Škrtelem
Záložník české reprezentace Martin Pospíšil v duelu se slovenským obráncem Martinem Škrtelem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud