1. dubna 2015 • 04:59

Vaclíka zastínil v brance Gebre. Střelu vytáhl na čáře patičkou

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal v brance šanci místo obvyklé jedničky Petra Čecha, v přípravném duelu na Slovensku (0:1) se ale nevyznamenal. Brankář Tomáš Vaclík nemohl mít při jediném gólu zápasu čisté svědomí. Naopak v dobré formě se prezentoval Theodor Gebre Selassie, který kromě neúnavného výkonu předvedl efektivní obranný zákrok na brankové čáře.



Gebreho výborný moment přišel v prvním poločase. Češi jen tak tak odolávali tlaku domácích, jednou už byl dokonce Vaclík pokořen. Slovenský obránce Pekarík vystřelil z blízkosti, jeho pokus ale dokázal zastavit protějšek Gebre Selassie.

Obránce Theodor Gebre Selassie vytáhl na brankové čáře míč patičkouFoto Repro ČT sport

Pravý obránce bundesligových Brém si počínal velmi pohotově. Míč totiž směřoval do sítě za jeho tělem, otočit se již nestíhal. A tak Gebre Selassie vyšvihl pravou nohu tak šikovně, že míč odpálil patičkou. Češi ustáli i následný závar.

O poznání hůře si svěřenci Pavla Vrby vedli v začátku druhého dějství. Slovenský útočník Duda dostal před vápnem hodně prostoru, navedl si míč a vypálil. Jeho střela určitě nebyla nechytatelná, Vaclík ovšem zaváhal a balon skončil v síti.

„Brankář je u takového gólu vidět nejvíc. Je to střela, která se dá chytit. Duda měl ale dost prostoru, aby si navedl míč ke střele. Velká chyba se stala v záložní řadě, která toto umožnila,“ zastal se trochu gólmana Basileje ve studiu ČT expert Martin Hyský.

Sám Vaclík ale zaváhání po zápase přiznal. „Určitě to nebyla nechytatelná střela, měl jsem si s ní poradit lépe. Čekal jsem, že balon na tom terénu spíše sklouzne, ale on vyskočil vysoko a přeskočil mě. To mě trochu překvapilo, musím se podívat na video,“ komentoval gólman osudovou situaci.

VIDEO | Slovenský gól zařídil Duda, Vaclík neměl čisté svědomí

Češi si tak po kvalifikační remíze 1:1 s Lotyšskem nezlepšili náladu ani v prestižním duelu na Slovensku. I kvůli Vaclíkovu zaváhání padli nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

Vaclík: Nechytatelná střela to nebyla
Video se připravuje ...

Čeští fotbalisté po utkání
Čeští fotbalisté po utkání

Hamšík: S reprezentací prožíváme nejlepší období
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud