25. května 2015 • 04:56

Vzpomínky na EURO 96: Senzační lob, penalty a finále s Německem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to tady. Stříbrné vzpomínky na EURO 1996 dnes ožijí naplno. V pražském Edenu se proti sobě postaví výběry Česka a Německa, které si zahrály 30. června 1996 finále ve Wembley. Boj o titul sice tehdy zvládl lépe německý výběr, ale fanoušci si určitě senzační tažení týmu Dušana Uhrina rádi připomenou v našich videích. Ve druhém díle se podívejte na čtvrtfinále s Portugalskem, semifinále s Francií i finále s Německem.



Čtvrtfinále s Portugalskem, to byla obrovská bitva. Rozhodl ji famózní lob záložníka Karla Poborského, kterým šokoval nejen soupeře, ale i fanoušky na stadionu i u televizních obrazovek. Možná mu tahle trefa vynesla i pozdější přestup do Manchesteru United.

Vzpomínky na EURO 1996: Nezapomenutelný lob poslal Poborského do světa
Video se připravuje ...

Při semifinále s Francií se český výběr vrátil na Old Trafford, kde prohrál úvodní bitvu šampionátu, a fanoušci věřili, že podruhé už na stadionu Manchesteru United nepadnou. Zápas dospěl do penaltového rozstřelu a Češi si vystříleli v infarktové koncovce boj o titul.

Vzpomínky na EURO 1996: Poslali mě, tak jsem šel, říká penaltový hrdina Kadlec
Video se připravuje ...

Svátek ve Wembley pro české mužstvo začal lépe a Berger z penalty poslal Uhrinův tým do vedení. Jenže pak němečtí buldoci vyrovnali a zlatý gól Olivera Bierhoffa rozhodl o tom, že ze zlatého snu nebude víc než stříbrné probuzení.

Vzpomínky na EURO 1996: Finále s Německem. Zklamání, kterému nechcete uvěřit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud