5. července 2015 • 00:45

Argentina ve finále padla. Mistrem Jižní Ameriky je poprvé Chile

Autor: ČTK, ČTK, iSport.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovými mistry Jižní Ameriky jsou poprvé v historii Chilané. Ve finále šampionátu v Santiagu porazil domácí výběr Argentinu na penalty 4:1, v normální hrací době ani v prodloužení branka nepadla.



Úvodní minuty patřily chilskému výběru, avšak argentinská obrana odolala a v 21. minutě mohl padnout gól na druhé straně. Po Messiho centru hlavičkoval Agüero, ale brankář Bravo na čáře reflexivně zasáhl.

Po půlhodině hry přišli hosté o zraněného útočníka Di Maríu a jeho náhradník Lavezzi mohl v nastavení první půle skórovat, jenže střelu z nadějné pozice nasměroval přímo do rukavic chilského gólmana.

Po změně stran byl často vidět domácí záložník Vidal, ale jeho technické finesy ani dravý průnik v 77. minutě ke gólu nevedly, Sánchezův volej zase krátce nato proletěl vedle argentinské branky. Na druhé straně mohl z posledního útoku rozhodnout Higuaín, ale ani on neuspěl.

Stav 0:0 nezměnilo ani prodloužení, i když ve 105. minutě šel po Mascheranově chybě sám na argentinskou branku Sánchez, a souboj neporažených týmů musely rozhodnout penalty. Z argentinské trojice ale proměnil jen Messi, Higuaín pak branku vysoko přestřelil a Banegův pokus chytil Bravo. Sánchez pak ve čtvrté sérii zajistil Chile historický triumf lehkou střelou k opačné tyči, než kam se vrhl Romero.

Chile - Argentina 0:0 po prodl., pen. 4:1
Penalty proměnili:
Fernández, Vidal, Aránguiz, Sánchez - Messi. Neproměnili: Higuaín, Banega (oba Arg.). Rozhodčí: Roldán - Guzmán, De la Cruz (všichni Kol.). ŽK: Silva, Medel, Diaz, Aránguiz - Rojo, Mascherano, Banega. Diváci: 45693.

Chile: Bravo - Isla, Silva, Medel, Beausejour - Aránguiz, Diaz, Vidal - Valdivia (75. Fernández) - Sánchez, Vargas (95. Henríquez). Trenér: Sampaoli.
Argentina: Romero - Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Rojo - Pastore (81. Banega), Mascherano, Biglia - Messi, Agüero (74. Higuaín), Di María (29. Lavezzi). Trenér: Martino.

Tohle jsou mistři Jižní Ameriky pro rok 2015 - tým Chile
Tohle jsou mistři Jižní Ameriky pro rok 2015 - tým Chile

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud