15. července 2015 • 12:15

Je Messi Argentinec, nebo ŠVÉD? Do hvězdy se pustil také Maradona

Autor: pro
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V národním dresu připomíná muže, který se přes všechny překážky drápe na vrchol. A když už na něj dosahuje, tak mu uklouzne noha. Lionel Messi neprožívá šťastné období. Po nevydařeném finále na Copa América se do něj pustili fanoušci, novináři, a pak i vlastní děda. Teď přišla kritika od toho největšího. Od národního Boha Diega Maradony. "S Messim by se mělo zacházet s jako každým jíným hráčem. Není normální, aby se za zápas nepotkal s míčem," pustil se do čtyřnásobného držitele Zlatého míče.



Messi na turnaji zazářil především v semifinále při demolici Paraguaye. Branku v zápase ale nedal. Na celém turnaji pak jenom jednu. Lidé si pamatují slavná vítězství, a ta v Messiho portfóliu v národním dresu zoufale scházejí.

Po finále byl na dně. Druhý ztracený boj o titul za sebou. Snad i proto po zápase odmítl převzít cenu pro nejlepšího hráče turnaje, což přineslo rozporuplné emoce. Pak se ovšem utrhla lavina, která smetla i geniálního Lea.

Nelítostní kritika se na něho valila ze všech stran. Šéfredaktorem největšího sportovního deníku v zemi počínaje, vlastním dědečkem konče. Ale máloco se může vyrovnat slovům, která ze svých úst vypustí slovutný Maradona . "Je logické, že kritizovaný bude právě on. On je superstar, s něčím takovým musí počítat, i proto je na tapetě," začal Diego svoji řečv deníku Olé.

"Ale nesmíme okolo něj chodit v rukavičkách. Je to nejlepší fotbalista na světě, ale není možné, aby v lize vstřelil čtyři branky San Sebastianu a ve finále se za Argentinu pomalu ani nepotkal s míčem," pálila ostrými národní modla, která si vysvětluje Messiho frustraci. "V tu chvíli si říkáte, jestli jsem Argentinec, nebo Švéd... " 

Messi za národní tým dosáhl na titul mistra světa do 20 let v roce 2005 a na olympijské zlato z Pekingu v roce 2008. Oba triumfy ale spadají do mládežnických kategorií.

Dokud nedosáhne na velké zlato mezi dospělými, pořád bude v rodné Argentině na pranýři. A nejen bájný Diego Maradona, který se stal mistrem světa v roce 1986, se do něho bude strefovat dál...

Zklamaný Messi po prohře ve finále Copa América
Zklamaný Messi po prohře ve finále Copa América

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud