7. srpna 2015 • 16:09

Chládek o nové pozici: Trafika by to byla, kdybych tomu nerozuměl

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý ministr školství Marcel Chládek hájí svou novou funkci u fotbalové reprezentace. Nelíbí se mu, že je v médiích i mezi veřejností označovaná jako "trafika". Tvrdí, že fotbalu rozumí.



"Vytvořená funkce ředitele všech fotbalových reprezentací pro exministra Chládka nepotřebuje komentář. Je komentářem sama o sobě," rýpnul si do Chládka i FAČR současný ministr obrany Martin Stropnický na twitteru.

Jeho slova prakticky vystihují veškeré komentáře fanoušků na sociálních sitích, kde jmenování Chládka do nově vzniklé funkce vzbudilo pozdvižení. Některá média v titulcích Chládkův post rovnou označila za "trafiku".

"Těžko to může být trafika. To by bylo, kdyby to bylo něco, čemu nerozumím. A já jsem fotbal dělal," řekl Chládek pro ČT24. "Myslím si, že tato pozice českému fotbalu chyběla."

„Trafika to je. Pro sport a fotbal ale udělal z hlediska peněz opravdu hodně. Například že stát tolik přispěl na pořádání letošního mistrovství Evropy do 21 let. Když „byl odejit“ z vlády, fotbal mu nabídl pomocnou ruku. Ve vládě a na ministerstvu získal zkušenosti a má kontakty, proto může fotbalu hodně pomoct,“ uvedl pro lidovky.cz Jiří Kubíček, bývalý svazový funkcionář a šéf Sigmy Olomouc.

Chládkovo napojení a dlouholeté přátelství s Romanem Berbrem, místopředsedou FAČR a jedním z nejvlivnějších lidí v českém fotbale, není však žádné tajemství. V minulosti se ve fotbalovém prostředí pohyboval. Jako asistent rozhodčího to dotáhl až do druhé ligy. Letos na jaře pak přišel s nápadem vybudovat národní stadion pro ženskou i mládežnické reprezentace s kapacitou až 10 tisíc diváků.

V květnovém rozhovoru pro deník Sport přiznal, že v kontaktu s národním týmem byl už dřív. „Kam chodím pravidelně a vnímám to jako fanoušek, je reprezentace. Dokonce jsme zavedli tradici, že zajdu den před utkáním na večeři a snažím se hráče motivovat…“ řekl (CELÝ ROZHOVOR ZDE »).

Jako ministr se setkával s vedoucími fotbalovými funkcionáři. „Pravidelně se potkávám s předsedou fotbalové asociace, stejně jako s předsedy jiných velkých svazů a zastřešujících organizací, a informuji ho o tom, kde jsem co viděl. A řekl jsem mu někdy i natvrdo, co se mi nelíbilo,“ vysvětloval.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud