18. září 2015 • 18:09

Černý, Petrák či Rada. Komu může dát Vrba šanci před EURO?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, o kom Pavel Vrba přemýšlí pro Euro.Podívejte se, o kom Pavel Vrba přemýšlí pro Euro.FOTO: Koláž iSport.cz

    Česká reprezentace na EURO ve Francii a v týmu Ondřej Petrák, Václav Černý či Jakub Rada. I taková jména se mohou objevit v českém dresu na evropském šampionátu. Trenér národního týmu Pavel Vrba při rozhovoru s fanoušky na stránkách fotbalové asociace přiznal, že tito hráči jsou v jeho hledáčku a šanci dostat se do týmu určitě mají. Podívejte se, o kom reprezentační kouč ve svých plánech přemýšlí.

  • Ondřej Petrák

    Ondřej Petrák na ME do 21 let v České republice.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Záložník/stoper
    23 let
    Norimberk

    Třiadvacetiletý defenzivní záložník či stoper načíná v Norimberku už druhou celou sezonu. Na domácím ME do 21 let patřil k oporám českého týmu a trenér Vrba ho sleduje. „Viděl jsem ho na turnaji a zvládl ho velmi dobře. Je to jeden z hráčů do budoucna, který by mohl do týmu naskočit,“ řekl o něm reprezentační kouč.

  • Václav Černý

    Václav Černý potřebuje podle Vrby pravidelně hrát.Foto ČTK

    Útočník/křídlo
    17 let
    Ajax Amsterdam

    Ačkoliv brzy oslaví teprve plnoletost, už má za sebou debut za slavný Ajax Amsterdam v nizozemské nejvyšší soutěži a naskočil i v Evropské lize. V mládežnických reprezentacích vynechal výběr do 19 let a nastupuje za jednadvacítku. Pozornosti neunikl ani Vrbovi. „Je to obrovský talent. V Ajaxu má určité postavení, ale není takové, jaké by měl mít, aby s námi mohl jet. Pokud bude na jaře pravidelně hrát, tak nevidím důvod, proč by se v nominaci nemohl objevit. Když bude úspěšný, není problém, aby doplnil tým,“ řekl Vrba.

  • Jakub Rada

    Záložník Jakub Rada v dresu Mladé Boleslavi.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Střední záložník
    28 let
    Mladá Boleslav

    V Bohemians 1905 se vypracoval v jednoho z nejlepších středních záložníků v Synot lize. Bylo zřejmé, že Klokani ho v kádru dlouho neudrží. Letos v létě po Radovi sáhla ambiciózní Mladá Boleslav a osmadvacetiletý záložník v jejím dresu pokračuje v dobrých výkonech. „Víme o něm a sledujeme ho. Jak v Bohemce, tak i teď v Boleslavi se prezentuje velmi zajímavě,“ naznačil reprezentační kouč, že by od něj Rada mohl dostat pozvánku do národního týmu.

  • David Pavelka

    David Pavelka patří k budoucím oporám české reprezentace.Foto Dominik Bakeš (Sport)

    Střední záložník
    24 let
    Slovan Liberec

    V Liberci uzrál jako víno. Má za sebou těžká utkání v Evropské lize a navázal na svoji dřívější formu. I proto byl kvůli množství zraněných hráčů povolán Vrbou pro dvojutkání s Kazachstánem a Litvou. „Oba zápasy odehrál velmi dobře. Společně s Petrákem patří mezi hráče, kteří by měli tvořit budoucnost týmu. Nyní na něj budu mít daleko větší nároky a víc ho sledovat, protože už není jen variantou na doplnění, ale může hrát klíčovou roli,“ zdůraznil trenér Vrba.

  • Zdeněk Ondrášek

    Zdeněk Ondrášek si udělal v norské lize jméno.Foto Profimedia.cz

    Útočník
    26 let
    Tromsö

    V roce 2012 opustil České Budějovice a zamířil do norského Tromsö, kde se mu střelecky daří. Letos v zimě o Ondráškovi přemýšlel Jablonec, ale český útočník dál setrval ve Skandinávii. „Je to pro nás zajímavý hráč. Z ligy odcházel jako střelec. Už několikrát jsme o něm uvažovali,“ přiznal Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud