1. října 2015 • 11:25

Reprezentace letí vzhůru! V žebříčku je nejvýše od října 2009

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté si v novém vydání žebříčku FIFA polepšili o pět míst a jsou patnáctí. Díky výhrám nad Kazachstánem a Lotyšskem, které jim zajistily účast na mistrovství Evropy, se ocitli nejvýše od října 2009. Pořadí nadále vede Argentina, na pouhých 18 bodů se jí přiblížilo Německo.



Svěřencům trenéra Pavla Vrby pomohlo i to, že zatímco sami si připsali o 43 bodů více, jejich konkurenti naopak ztratili. Slovensko dokonce 77 bodů. Největší zlepšení z elitní dvacítky týmů zaznamenala česká reprezentace spolu se Španělskem a Švýcarskem, Španělé poskočili už na 6. příčku.

Historicky nejlepšího umístění dosáhly Wales (8. místo) a Rakousko (11.). Výrazně si v žebříčku polepšilo Norsko, které poskočilo o 35 míst na 34. pozici. O devět pozic výše oproti zářijovému žebříčku je příští soupeř české reprezentace Turecko (37.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud