26. října 2015 • 16:17

Vacek v reprezentaci? Vrba ho asi odmění za výkony v Polsku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro české fanoušky trochu zapomenutý, očím reprezentačního trenéra Pavla Vrby a jeho spolupracovníků ale neunikl. Záložník Kamil Vacek pravidelně hraje v polském Gliwice, se kterým vede ligu, a brzy by mohla přijít odměna. Podle tamního serveru 90minut.pl dostane pozvánku do národního týmu na listopadové přátelské zápasy.



Kamil Vacek se po svém návratu z Itálie do Sparty v roce 2013 v české lize příliš neuchytil. Přestože ho Pražané z Chieva koupili, poslali ho minulé léto na hostování do Mladé Boleslavi. Před pár měsíci ale angažmá zase měnil.

Tentokrát Vacek putoval na hostování do Polska. A v týmu Piast Gliwice se bývalý talent konečně zase rozjel. V klubu, který trénuje Radoslav Látal a ve kterém hraje i další sparťan Martin Nešpor, patří k oporám. Navíc s ním vede polskou ligu.

Podle polského serveru 90minut.pl nyní přijde odměna. Záložníka, který vstřelil v sezoně zatím tři góly, by mohl povolat Pavel Vrba do reprezentace na přátelská utkání se Srbskem (13.11 v Ostravě) a právě v Polsku (17.11. ve Wroclawi).

Vrba ostatně po konci úspěšné kvalifikace o EURO 2016 ve Francii prozradil, že hodlá dát šanci novým tvářím. „Opakuju, že nominace je otevřenou věcí. Dveře do reprezentace nemá zavřené nikdo,“ tvrdil kouč českého národního týmu.

Vacek by v reprezentaci nebyl úplným nováčkem, pár startů si připsal už pod předchozím trenérem Michalem Bílkem. Zahrál si ale hlavně v přátelských utkáních, v kvalifikaci o EURO 2012 odehrál ve dvou duelech jen 16 minut.

Přijde teď pro zapomenutého Vacka další šance? Byla by to jistě náplast na poslední zápas v polské lize, ve kterém záložník nedal penaltu a jeho tým prohrál 0:1. V čele ligy má přesto náskok šesti bodů. A Vacek je jeho stěžejní oporou, v této sezoně zatím nechyběl ani jednou v základní sestavě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud