14. listopadu 2015 • 09:48

Po lázni plichta. Argentina hrála s Brazílií 1:1 a dál čeká na výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Argentiny remizovali ve šlágru s Brazílií 1:1 a ani ve třetím utkání kvalifikace mistrovství světa 2018 se jim nepovedlo zvítězit.



O první kvalifikační gól stříbrných medailistů z loňského světového šampionátu se postaral Ezequiel Lavezzi. Útočník Paris St. Germain si v 34. minutě naběhl na centr Gonzála Higuaína a otevřel skóre. Hostům se povedlo vyrovnat v 58. minutě. Hlavička Douglase Costy skončila na břevně, ale Lucas Lima z dorážky střelou o zem dal v pátém reprezentační utkání svou první branku. Brazilci dohrávali zápas v deseti poté, co v 88. minutě dostal David Luiz červenou kartu za faul na Lucase Bigliu.

Argentinský kouč Gerardo Martino, který postrádal ofenzivní hvězdy Lionela Messiho, Sergia Agüera a Carlose Téveze, si stěžoval, že jeho tým nedokázal využít svůj tlak a dát více gólů. "Výkon byl dobrý, ale výsledek už tolik ne. Oni byli efektivní, my ne. Příště musíme vyhrát v Kolumbii," řekl.

Za Brazílii nastoupil po odpykání čtyřzápasového trestu z červnové Copy América barcelonský útočník Neymar, ale na hřišti takřka nebyl vidět. Trenér Dunga litoval, že se hosté neprosadili v prvním poločase, kdy byla na stadionu Monumental nezvykle zakřiknutá atmosféra. "Nevypadalo to jako v Argentině na fotbale. Fanoušci byli napjatí a tišší, ale nepovedlo se nám toho využít," řekl Dunga.

Utkání se mělo hrát již ve čtvrtek, ale kvůli silnému dešti a podmáčenému hřišti bylo o den odloženo.

Kvalifikace na MS 2018 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:

Buenos Aires: Argentina - Brazílie 1:1 (1:0)

Branky: 34. Lavezzi - 58. Lucas Lima. ČK: 88. David Luiz (Braz.).

Lima: Peru - Paraguay 1:0 (1:0)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud