19. listopadu 2015 • 04:40

Hvězdy bez EURO: Chybět budou Robben, Džeko či norský zázrak

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Tyhle hvězdy přijdou o EURO ve FranciiTyhle hvězdy přijdou o EURO ve FranciiFOTO: Koláž iSport.cz

    Patří mezi lídry zemí, které reprezentují, případně jde o mladíka s obrovským potenciálem. Všichni hrají v top klubech a jsou považováni za fotbalové hvězdy. Jenže na blížícím se EURO, které se koná příští rok ve Francii, budou chybět. Podívejte se na TOP 5 hráčů, kteří se neprobojovali s reprezentacemi na evropský šampionát.

  • Arjen Robben

    Arjen Robben se potýká s častými zdravotními potížemiFoto Reuters

    Nizozemsko
    záložník
    31 let

    S jeho přítomností se síla mužstva zvedá o třídu výš. Obrana soupeře musí být neustále v pozoru. Umí totiž šeredně rychle obejít protivníka a svou jedovatou levačkou zakončit. V poslední době však hráč Bayernu Mnichov trpěl na zranění a musel si od fotbalu odpočinout. Znát to bylo i na hře Nizozemska, které se neprobojovalo ani do baráže.

  • Edin Džeko

    Edin Džeko patří k největším hvězdám BosnyFoto Michal Beránek (Sport)

    Bosna a Hercegovina
    útočník
    29 let

    Zabiják, střelec, zkrátka největší bosenská zbraň. Během kvalifikace a baráže vstřelil Edin Džeko celkem osm branek, přesto to na účast ve Francii nestačilo. V domácím barážovém duelu proti Irsku se útočník AS Řím dokázal prosadit a zajistil své zemi alespoň remízu, v odvetě však vyšel střelecky naprázdno a postoupilo Irsko po výhře 2:0.

  • Martin Ödegaard

    Martin Ödegaard hraje za rezervu Realu MadridFoto Profimedia.cz

    Norsko
    záložník
    16 let

    Kdyby se Norsku povedlo postoupit na EURO, mohl být Martin Ödegaard jedním z největších taháků na jeho zápasy. Vždyť teprve 16letý klučina má už nyní za sebou debut za slavný Real Madrid. Seveřané však nezvládli baráž proti Maďarsku a jejich sen o evropském šampionátu se rozplynul.

  • Memphis Depay

    Memphis Depay byl vyřazen z kádru Nizozemska a následne znovu povolánFoto Profimedia.cz

    Nizozemsko
    záložník
    21 let

    Rozporuplná postava v sestavě oranjes. Zatímco na jaře si skvělými výkony vykopal angažmá v Premier League a přestoupil z PSV Eindhoven do Manchesteru United, na podzim byl dokonce trenérem Dany Blindem vyřazen z reprezentačního týmu kvůli špatnému přístupu. Nakonec se však otec Depayova spoluhráče z United nad nizozemským talentem slitoval a vzal ho zpátky do týmu.

  • Branislav Ivanovič

    Branislav Ivanovič je kapitánem srbského týmuFoto Profimedia.cz

    Srbsko
    obránce
    31 let

    Zkušený zadák londýnské Chelsea a kapitán Srbů patří mezi nejtvrdší beky na světě. Na EURO se však nepodívá. Bohužel doplatil na špatné klima v Srbsku, kde mají hráči rozpory s fotbalovým svazem. Tým zápasy prý tiše bojkotuje a odmítá hrát na plný plyn. Společně s ním budou na letním turnaji chybět například spoluhráč z Chelsea Nemanja Matič či obránce City Aleksandar Kolarov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud