Ondřej Škvor
17. ledna 2016 • 04:57

Přestup před EURO? Štajner se spálil, Matějovský zářil v Anglii

Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, komu se přestup před EURO povedl a komu ne.Podívejte se, komu se přestup před EURO povedl a komu ne.FOTO: Koláž iSport.cz

    Někomu změna dresu během sezony před EURO nevadila, možná dokonce pomohla, někdo na ni doplatil. I když to měla být takřka sázka na jistotu. Jako v případě Jiřího Štajnera, který si přišel pojistit šampionát z Hannoveru do Sparty, ale v české lize uvadal a nakonec do Portugalska neodjel. Podívejte se, komu změna pomohla a kdo na ni doplatil.

  • Jiráčkovi změna neublížila

    Petr Jiráček se ve Wolfsburgu zpočátku prosazoval a EURO 2012 mu neuniklo.Foto EPA

    Petr Jiráček v roce 2012 přestoupil z Plzně do německého Wolfsburgu a to bylo pořádné riziko. Jiráček šel do bundesligy pod velenáročného kouče Magatha. Zpočátku hrál v základu, postupně se jeho role zmenšovala a nakonec nehrál vůbec. O EURO v Polsku a na Ukrajině ovšem nepřišel, i proto, že jeho pozice v týmu Michala Bílka byla velmi pevná. Vyplatilo se, na turnaji odehrál všechny zápasy a vstřelil dva góly včetně postupového ze skupiny proti Polsku.

  • Matějovský udělal dobře

    Marek Matějovský v první sezóně předváděl dobré výkony v anglické Premier League a vysloužil si nominaci na EURO 2008.Foto Archiv Sport

    V roce 2008 přestoupil Marek Matějovský z Mladé Boleslavi do Reading, kde na jaře odehrál všechny zápasy vyjma jednoho po červené kartě, většinu z nich v základní sestavě. Angažmá v Premier League byl určitě před EURO v Rakousku a Švýcarsku risk, ale záložníka neohrozil. Tím spíš, že Tomáš Rosický na turnaji nehrál a špílmachr Matějovský platil za jeho záskok – byť nakonec naskočil jenom do dvou zápasů.

  • Štajner se spálil

    Jiřímu Štajnerovi se přestup do Sparty nepovedl. Na památné EURO 2004 nejel.Foto Sport

    Jiří Štajner se v roce 2004 vrátil z německého Hannoveru do Česka. V Hannoveru lehce chřadl, klub navíc koupil polského konkurenta. Proto ofenzivní záložník, který nehrál v národním týmu Karla Brücknera pravidelně, spěchal na hostování do Sparty. Jenže ouha, po výborném startu hrál čím dál hůř, často byl střídán nebo se ani nevešel do základní sestavy. A tak se nevešel ani do evropské nominace.

  • Pudil měl smůlu

    Český obránce v dresu Ceseny Daniel Pudil si zahrál i proti AC Milán, do nominace na EURO 2012 se nevešel.Foto ČTK

    Daniel Pudil v roce 2012 doplatil na souhru pro něj smolných okolností. V Genku mu končila smlouva a věděl, že by nehrál. Odešel do Granady, která ho poslala na hostování do Ceseny. V Serii A se zranil, těžko se vracel. Do širší nominace se nakonec vešel, ale doma na EURO vzal trenér Bílek místo něj Vladimíra Daridu. To proto, aby měl

     

    SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

    STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

    HISTORIE ME VE FOTBALE

    .

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud