15. března 2016 • 11:06

Vrbova nominace. Bere nováčka Radu, chybí zraněné opory

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba povolal na úvodní letošní duely, které národní tým odehraje 24. března se Skotskem a 29. března ve Švédsku, jednoho nováčka, mladoboleslavského záložníka Jakuba Radu. Ve dvacetičlenné nominaci chybějí kvůli zranění dvě největší opory, kapitán Tomáš Rosický a brankář Petr Čech, tři hráči z české ligy ještě budou doplněni. Zápasy budou pro reprezentaci poslední prověrkou před závěrečnou přípravou na letní mistrovství Evropy ve Francii.



Vrba musel pro přípravné zápasy se Skotskem a Švédskem oželet tři hráče s nejvyšším počtem reprezentačních startů - obě opory z Arsenalu Čecha s Rosickým a také záložníka Jaroslava Plašila z Bordeuax. Kvůli zdravotním problémům nemohl český kouč povolat ani dalšího středopolaře Davida Pavelku z turecké Kasimpasy.

 

Při absencích v záloze se premiérové pozvánky do A-týmu dočkal mladoboleslavský Rada. Osmadvacetiletý středopolař podává v lize stabilní výkony a už byl v reprezentaci mezi náhradníky.

 

Skotsko přivítají Češi v Praze na Letné, se Švédskem odehrají duel ve Stockholmu. Poté se národní tým sejde až v závěru května, kdy začne finální příprava na Euro. Reprezentanti se budou připravovat na soustředění v rakouském Seefeldu, kde odehrají dva přípravné zápasy, a poté se ještě v generálce na šampionát představí v jednom domácím utkání.

 

Nominace fotbalové reprezentace
Brankáři: Tomáš Vaclík (Basilej, 5/0), Tomáš Koubek (Liberec, 0/0), Aleš Hruška (Příbram, 0/0)
Obránci: Theodor Gebre Selassie (Brémy, 32/1), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim, 14/2), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul, 62/8), Tomáš Sivok (Bursaspor, 50/5), Marek Suchý (Basilej, 25/0), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday, 29/2), David Limberský (Plzeň, 34/1)
Záložníci: Bořek Dočkal (Sparta, 21/6), Vladimír Darida (Hertha Berlín, 31/1), Jakub Rada (Mladá Boleslav, 0/0), Kamil Vacek (Gliwice, 8/0), Daniel Kolář (Plzeň 24/2), Ladislav Krejčí (Sparta, 19/4), Josef Šural (Sparta, 7/1), Jiří Skalák (Brighton, 5/0)
Útočníci: Tomáš Necid (Bursaspor, 34/9), Matěj Vydra (Reading, 15/4)

 

 

 

 

 

 

SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

 

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

 

HISTORIE ME VE FOTBALE

 

.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud