Jonáš Bartoš
21. března 2016 • 13:40

Vrba si přišel pro sparťany do šatny: Mám radost, že se jim daří

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanská euforie z výtečných výsledků posledních týdnů se dostane i do reprezentace. Trenér Pavel Vrba do kádru zařadil celkem šest hráčů z letenského týmu. Tři z nich (Brabec, Frýdek, Mareček) dodatečně povolal po nedělním derby. Kouč jim to oznámil po výhře 3:1 nad Slavií přímo v kabině. „Nominaci si zasloužili na základě toho, co momentálně předvádí,“ prohlásil Vrba na pondělním srazu českého národního týmu.



Sparťané prožívají báječné období. V Evropské lize senzačně přešli přes Lazio Řím do čtvrtfinále, v neděli zvládli i těžké derby se Slavií. „Jde to hrozně rychle, občas si říkám, jestli je to vůbec pravda. Je to krásné období, jsem rád, že to přichází takhle rychle za sebou, že si to nestíhám uvědomovat a nezblázním se z toho,“ neskrýval radost Jakub Brabec, který se poprvé dostal do seniorské reprezentace.

Spolu s ním je ve Vrbově kádru dalších pět sparťanů. „Hlavní důvod byly evropské poháry. Sparta byla úspěšná s Krasnodarem, teď s Římem odehrála také velice dobrá utkání, to samé platí pro nedělní zápas se Slavií. Na základě těchto výkonů byli donominováni tři hráči,“ vysvětlil Vrba , proč ukázal na trio Brabec, Mareček a Frýdek.

Vrba hodlá těžit z aktuální formy letenského kolektivu. „Každý trenér má radost, když se klubům daří v evropských pohárech. Také Michal Bílek (předchozí reprezentační kouč) měl radost, když se dařilo Plzni a hrála vysoko v evropských pohárech,“ poznamenal český kouč.

Výkony Sparty mi dělají radost, usmíval se kouč Vrba na srazu
Video se připravuje ...

„Mám radost, že se Spartě daří, každý takový zápas hráče posouvá výš. Normální český fanoušek musí mít radost, že se Spartě daří v Evropě. Na klubové úrovni to v lize může být jinak, ale na mezinárodní scéně jsou normální fanoušci určitě spokojení, že Sparta postoupila dál a uvidíme další zajímavé dvojutkání,“ pochvaloval si.

Reprezentační kouč osobně sledoval nedělní duel Sparty se Slavií. Po utkání, které domácí hráči ovládli 3:1, zašel do letenské šatny a tam vybrané trojici oznámil, že se reprezentační duely se Skotskem a Švédskem budou týkat i jich.

„Něco mi naznačovali trenéři ve Spartě už v sobotu před derby. V neděli po zápase jsem se viděl s trenérem Vrbou, který nám to oznámil. Mně, Frýďasovi i Marecovi. Byl u trenérů v kabině a pak nám řekl oficiálně, že jsme pozvaní do reprezentace,“ přiblížil Brabec.

Sparťanský stoper dělal kapitána jednadvacítce na loňském mistrovství Evropy, teď poprvé zažívá atmosféru u prvního týmu. „Vyústilo to z fazony, kterou má na jaře celá Sparta. Je to poděkování i spoluhráčům, bez nich jsme my tři donominovaní nebyli. Všichni nám to přáli,“ těšilo Brabce. „Je to velká pocta být mezi dvaceti nejlepšími hráči Česka. Jsem rád, že můžu dělat radost rodině.“

Bořek Dočkal a Gebre Selassie a další hráči přichází na reprezentační sraz
Bořek Dočkal a Gebre Selassie a další hráči přichází na reprezentační sraz

Vrba chválil Zahustela, uvažoval o Škodovi 

Trenéra Vrba zaujal ještě jeden hráč Sparty, velmi dobře se chytla zimní posila Ondřej Zahustel . „Zrovna na pravé straně mám příjemné starosti, jsou tam tři hráči s obrovskou kvalitou. Zahustel se našel ve Spartě, potvrzuje, že hraje skvěle a šanci v národním týmu chce dostat,“ chválil 24letého krajního obránce český kouč.

„Je to hráč, se kterým musíme počítat, ve Spartě dokázal, že má k nominaci hodně blízko. Může se stát cokoliv, ale svými výkony potvrzuje kvalitu. V zimě se rozhodl správně, Sparta ho využívá na místě, kde naplno ukazuje, co v něm je,“ dodal Vrba na adresu muže, který dělá konkurenci povolané dvojici Kadeřábek , Gebre Selassie.

Hodně váhal u Milana Škody, který se nakonec do nominace nevešel. „Přiznám se, že to byl největší otazník, jestli vzít Milana, nebo ne. Třeba ale ještě dodatečně do Švédska pojede, možná se rozhodneme pro dodatečnou nominaci. Uvidíme po čtvrtečním zápase se Skotskem,“ nastínil Vrba.

Ten před nedělním derby v nadsázce prohlásil, že pokud vstřelí Škoda proti Spartě hattrick, dočká se nominace. „To bylo v nadsázce. Dal Spartě jeden, říkal jsem si, že přidá ještě dva a budu ho muset nominovat," usmíval se Vrba. "Ale vážně. Milan patřil k nejlepším hráčům Slavie, hrál velice dobře. Může se stát, že v sobotu bude donominovaný na zápas se Švédskem.“

Reprezentace už trénovala na Strahově. Nechyběli nováčci Brabec s Marečkem
Video se připravuje ...

Darida: V přátelácích hrajeme o místo na EURO
Video se připravuje ...

Kadeřábek chtěl požádat Chlebovskou o ruku hlavně v Praze
Video se připravuje ...

Brabec: Šťastnější jsme byl jenom po narození dcery
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud