23. března 2016 • 08:30

Kauza Benzema: Svitla mu naděje na EURO. Pokud nepral peníze

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodnutí o reprezentační budoucnosti francouzského útočníka Karima Benzemy padne do 15. dubna. Uvedl to prezident národního fotbalového svazu Noël Le Graët, jenž kanonýra Realu Madrid vyřadil loni v prosinci dočasně z národního týmu kvůli jeho roli v případu vydírání reprezentačního spoluhráče Mathieua Valbueny.



Benzemovi svitla naděje na návrat do "Les Bleus" a tedy i na start na domácím mistrovství Evropy před dvěma týdny, kdy soud zrušil nařízení, že se nesmí s Valbuenou stýkat.

Osmadvacetiletý útočník byl v listopadu obviněn ze spiknutí a zapojení do organizovaného zločinu. Podle Valbueny se ho Benzema snažil přesvědčit, aby se sešel s muži, kteří záložníka Lyonu vydírali kvůli sexuálnímu videu natočenému na mobilní telefon.

Benzemovo jméno se nicméně objevuje i v jiné aféře, o které minulý týden informoval list Libération. Fotbalista před několika měsíci vypovídal jako svědek v případu praní špinavých peněz v malé firmě, v níž měl podíl. Deník však napsal, že Benzema byl do zločinu zapojen. Jeho právník v reakci uvedl, že bude Libération žalovat.

"Budeme o tom mluvit s právníky a rozhodneme se," řekl k Benzemově budoucnosti v reprezentaci Le Graët, jenž vychází z toho, že s praním peněz nemá útočník nic společného. "Alespoň v to doufám," citoval ho France Football.

Francii bez Benzemy čekají v příštích dnech přípravná utkání proti Nizozemsku a Rusku. Lyonský rodák je s 27 góly z 81 zápasů nejlepším reprezentačním střelcem mezi aktivními hráči.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud