Jonáš Bartoš
23. března 2016 • 19:05

Čechův konec v reprezentaci? Třeba skončím taky, usmíval se Sivok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek na Letné proti Skotsku bude řídit českou obranu, tentokrát s kapitánskou páskou na ruce. Tomáš Sivok patří k nejzkušenějším fotbalistům v národním týmu, trenér Vrba na něm buduje obrannou hru mužstva, které pod jeho vedením zatím neudrželo čisté konto. Sivok se spoluhráči řešil i to, že po EURO možná ukončí reprezentační kariéru gólman Petr Čech. „Možná skončím taky,“ smál se hráč s 50 reprezentačními starty.



Oznámení Petra Čecha, že v létě po mistrovství Evropy zváží pokračování v národním mužstvu, pochopitelně zněla i českou kabinou. Nejlepší fotbalista Česka a opora Arsenalu působí v národním týmu od roku 2002 a vážně přemýšlí o tom, že upřednostní pokračování v klubu a reprezentační kariéru ukončí. „Třeba skončím taky,“ usmíval se Tomáš Sivok na středeční tiskové konferenci.

EURO se blíží, trenér Vrba už tolik experimentovat nebude
Video se připravuje ...

„Samozřejmě jsme se o tom (s ostatními reprezentanty) trošku bavili. Je to na Petrovi, měl zdravotní problémy, k tomu hraje strašně moc zápasů. V reprezentaci je dlouho, třeba se chce víc věnovat klubu,“ uvažoval jeden z nejzkušenějších hráčů národního týmu.

Česká reprezentace by v případě Čechovy rozlučky přišla o svou největší hvězdu a rekordmana v počtu startů za národní tým. „Jeho rozhodnutí bude finální, necháme to vyloženě na něm, už na to má věk. Přemlouvat ho asi nebudeme, to by na jeho rozhodnutí nic nezměnilo,“ dodal Sivok.

Sivok: Být kapitánem je obrovská pocta

32letý stoper ve čtvrtek na Letné vzhledem k absenci Tomáše Rosického a Petra Čecha navlékne kapitánskou pásku. „Dělal jsem kapitána v mládežnických reprezentacích, kde jsem hrál tady pod trenérem Vrbou,“ zavzpomínal Sivok. „Je to obrovská pocta, takové pojítko mezi trenérem a hráči. Nejsou tady Čechíno, Rosa ani Jarda Plašil, teď jsem dostal důvěru já a jsem za to rád.“

Sivok si vybudoval stabilní pozici v tureckém Bursasporu, je hlavním pilířem české obrany. Pod trenérem Vrbou se ale v 17 zápasech ještě ani jednou nepodařilo udržet čisté konto. Český kouč sázející na ofenzivní pojetí hry bojuje hlavně s tím, že stopeři jsou často zranění, případně bojují s výpadky formy a tím pádem se obranná čtveřice hodně točí.

„Já jednou přijedu, jednou ne. Pro trenéry je těžké se sestavou pořád míchat. Jako obránce bych chtěl zápasy s nulou. Ale trenér má ofenzivní myšlení, musíme hrát všichni hodně dopředu. Ale pokud zvládneme zápasy jako posledně se Srbskem (4:1), dokázali jsme vyhrát i utkání s Nizozemskem a Tureckem,…“ hájil české výkony Sivok.

„Když vyhrajeme 3:1 nebo 3:2, pořád je to vítězství. Pro diváky je to navíc zajímavější, pro nás vzadu je to trošku větší stres. Pořád nám je to předhazováno, ale doufáme, že ty nuly přijdou v pravý okamžik, třeba na EURO,“ doufal český obránce.

S ostatními spoluhráči už se chystá na čtvrteční test se Skotskem na Letné. „Každý zápas hrajeme na vítězství, bude to tak i se Španělskem a Chorvatskem na EURO, na tom se nic nemění. Trenér možná bude zkoušet nějaké věci, ale to neznamená, že něco se Skotskem podceníme nebo budeme hrát na remízu. Každý zápas je důležitý, určitě chceme vyhrát,“ vyhlásil český kapitán.




Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud