23. března 2016 • 20:35

Rezkova nafilmovaná penalta? Je to minulost, tvrdí Skotové

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední setkání mezi fotbalovými reprezentacemi Česka a Skotska bylo hodně vypjaté. Psalo se 3. září 2011, šlo o klíčový zápas o postup na EURO 2012 v Polsku a na Ukrajině. Výběr Michala Bílka uhrál v Glasgowě remízu 2:2, když v 90. minutě vyrovnal z penalty Michal Kadlec po nahraném pádu Jana Rezka. Domácí zuřili a v ten moment ztratili kvalifikaci. „To už je minulost,“ prohlásil na Letné skotský kapitán Darren Fletcher před čtvrtečním přípravným duelem.



Fanoušci si na ten zápas určitě pamatují. Remíza 2:2 ve Skotsku před více jak čtyřmi lety posunula český tým na EURO do Polska a na Ukrajinu, zatímco domácí ztratili šanci na kvalifikaci. Rozhodující moment se odehrál v závěru, kdy penaltu nafilmoval Jan Rezek a Michal Kadlec trefil konečnou remízu.

„Když jsem to (Rezkův pád) pak viděl v televizi, zhroutil se mi svět,“ kál se rozhodčí utkání Kevin Blom. „Hrdý na to skutečně nejsem, ale je pravda, že za uši už jsem za to dostal hodněkrát,“ připustil s odstupem Jan Rezek.

Ve čtvrtek se reprezentační výběry Česka a Skotska střetnou znovu. Půjde o úplně jinou situaci. Domácí ladí formu a sestavu na blížící se šampionát do Francie, Skotové zase skládají tým pro nadcházející kvalifikaci na mistrovství světa.

EURO se blíží, trenér Vrba už tolik experimentovat nebude
Video se připravuje ...

„Neřekl bych, že je to odplata, to určitě ne, je to minulost,“ prohlásil Darren Fletcher, pamětník utkání, který dokonce Česku vstřelil branku na 2:1. „Teď máme nový tým, před námi je nový kvalifikační cyklus, nový začátek. Zápas s Českem je pro nás velká výzva. Jde o skvělý tým, který se dostal na EURO. Chceme vyhrát a především udělat dojem na trenéra,“ dodal skotský kapitán.

Skotský výběr neuspěl v evropské kvalifikaci, kde skončil na čtvrtém místě za Německem, Polskem a Irskem. Trenér Gordan Strachan přivezl do Prahy tým plný nezkušených mladíků, které chce otestovat před nadcházející kvalifikací o postup na světový šampionát do Ruska 2018.

„Bude to těžký zápas. Češi zahráli skvěle proti Nizozemsku. Mohl jsem na přípravu vybrat snadné soupeře, ale to jsem neudělal. Proti silným celkům chci zjistit, kdo a jak na téhle úrovni dokáže hrát,“ prohlásil skotský kouč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud