Pavel Janega
27. března 2016 • 13:55

Hlavní důvod Krejčího vzestupu. Mám za sebou vlčáka Šurala, říká

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhém trápení vyletěl na jaře do vynikající formy a táhne Spartu v Evropské lize i v nejvyšší české soutěži. Ladislav Krejčí už je zase top. Co se změnilo? "Těžko říct, pořád pracuji stejně a snažím se pomáhat týmu. I pokyny od trenéra jsou podobné," tvrdí letenský záložník. Vlastně jedna věc se změnila – s příchodem Josefa Šurala do Sparty zažil v klubu vůbec poprvé faktickou konkurenci.



"Asi máte pravdu, tohle je určitě jeden z důvodů (výkonnostního vzestupu)," zamyslel se Ladislav Krejčí. "Když víte, že máte za sebou zrovna Šuryho (Josefa Šurala), který měl výborný půlrok a má skvělou formu, tak to prostě máte v hlavě."

Je to jako v každém jiném zaměstnání: s konkurencí roste výkon, donutí vás makat na maximum. Bez konkurence výkon stagnuje, někdy se i zhoršuje, protože chybí motivace.

"I předtím jsem se snažil trénovat na sto procent, ale teď mám za sebou takového vlčáka... To pak všechno děláte nadoraz," připouští Krejčí, který byl v úvodním jarním utkání ve Zlíně dokonce odsunut na lavičku náhradníků právě proto, aby uvolnil post na levém křídle Šuralovi.

Krejčí: Moje forma? Pracuju pro tým, nic jsem nezměnil
Video se připravuje ...

"Ale nebyl jsem zapšklý, nedělal nějaké dusno. Trenér Zdeněk Ščasný se takhle rozhodl a já jsem to absolutně respektoval. Soustředil jsem na to, že když půjdu na hřiště, tak abych týmu pomohl, zvednul ho," vrátil se o několik týdnů zpátky sparťanský záložník.

Od té doby zase nastupuje pravidelně, na levé křídlo nikoho nepustil. To spíš Šural si musel hledat místo na jiných pozicích.

"Dostávám důvěru od trenéra a vážím si toho. Jsem rád, že nám to takhle šlape," těší Krejčího, jenž se Spartou pokračuje v boji o mistrovský titul a v Evropské lize si zahraje čtvrtfinále proti Villarrealu. "Jako celku se nám daří hodně, i díky tomu jsem takhle herně vyrostl. Jsem rád, že se moje práce v tréninku zúročuje."

Nyní se Krejčí připravuje na přípravný zápas ve Švédsku, kde pravděpodobně nastoupí v základní sestavě. Čtvrteční duel se Skoty (0:1) vynechal kvůli menšímu zdravotnímu problému.

Zápas proti Švédsku je velká šance, abych se ukázal, říká Vydra
Video se připravuje ...

Ibrahimovic? Bylo by lepší, kdyby odpočívatl, říká Kolář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud