27. března 2016 • 22:00

Už se nevracej! Fanoušci Anglie uráží Rooneyho, na EURO ho nechtějí

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekanou a pamětihodnou výhru anglické reprezentace nad Německem (3:2) sledoval jen v televizi. Zraněný kapitán národního týmu Wayne Rooney svým kolegům každopádně po utkání nezapomněl pogratulovat. Jenže tím spustil negativní lavinu. Angličtí fanoušci dali Rooneymu jasně najevo, že on už do reprezentace podle nich nepatří.



Mladý anglický výběr prohrával na půdě Německa 0:2, ale nakonec slavil výhru 3:2. Po jednom gólu dali útočníci Harry Kane a Jamie Vardy. Právě na tyto dva se snesla chvála ze všech stran.

Všem svým spoluhráčům pogratuloval i zraněný kapitán Wayne Rooney. „Skvělý výsledek, výborná práce chlapci. Předvedli jste skvělý týmový duch a dokázali se vrátit do utkání, i když jste prohrávali 0:2,“ chválil na svém Twitteru.

Reakce fanoušků ho ale musela překvapit. Nevinný příspěvek se zvrhnul v salvu nadávek a urážek. Důvod? Pro mnoho anglických fanoušků byla výhra nad Německem důkazem, že reprezentace Rooneyho nepotřebuje. A co víc, bez něj je dokonce lepší.

Fanoušci Rooneyho uráželi

„Do reprezentace už se nevracej,“ napsal jeden příznivec. „V sestavě na EURO pro tebe není místo,“ shodovalo se hned několik fanoušků. „Manchester United i Anglie by měli již plánovat tým bez Waynea Rooneyho,“ tvrdila pro změnu jedna z fanynek.

Některí z fanoušků ale zašli ještě dál. „Vážně doufám, že Rooney bude zraněný, aby na EURO nemohl jet,“ přál si dokonce jeden fanoušek.  „Udělej svou zemi hrdou a ukonči kariéru,“ napsal jiný příznivec.

Důkazy, že fanoušci Rooneyho nechtějí na šampionátu ve Francii, ale nenajdeme pouze v diskuzích na sociálních sítích. Ve velké anketě britského deníku The Sun se hned 80% anglických příznivců postavilo proti nominaci kapitána „Albionu“.

Wayne Rooney se každopádně před EURO končit reprezentační kariéru nechystá. Naopak věří, že se již začátkem dubna vrátí na trávníky a vybojuje si místo nejen v Manchesteru United, ale také v národním týmu.

Trenér Anglie Roy Hodgson navíc na Rooneyho nedá dopustit. Důkazem je ostatně i kapitánská páska. Zda ale hvězdě zaručí základní sestavu, není zdaleka jisté.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud