Karel Häring
27. března 2016 • 21:05

Skotsko je zapomenuto, Češi se chtějí ukázat proti Ibrahimovicovi a spol.

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Dvacetiminutové čekání na přistavení autobusu k letadlu, to byla jediná nepříjemnost, která potkala výpravu české fotbalové reprezentace při cestě do Švédska. Ve Stockholmu však národní tým čekají mnohem náročnější překážky, konkrétně jeden z účastníků EURO v čele se Zlatanem Ibrahimovicem.



Reprezentace si ještě před odpoledním odletem zatrénovala na Strahově (dopoledne) a poté se přesunula na Letiště Václava Havla. Z jeho druhého terminálu vyrazila ekipa na poslední přípravný duel před závěrečnou nominací (23. května).

Během víkendu si ještě hráči s trenérem rozebírali nepovedené utkání se Skotskem, které Češi prohráli 0:1. „Ukázali jsme si, co by se mohlo zlepšit, nebo co tam naopak bylo dobré. Trenér apeluje hlavně na lepší přenášení hry,“ uvedl útočník Matěj Vydra, který do zápasu naskočil coby náhradník.

Vladimír Darida by měl být oporou národního týmu
Vladimír Darida by měl být oporou národního týmu

Je pravděpodobné, že proti Švédsku by mohl dostat šanci v základu. Forvard Readingu patří mezi hráče, kteří ještě nemají zcela jistou nominaci.

„Posledních pár srazů jsem chyběl, takže osobně mám velkou motivaci, abych se ukázal, protože konkurence je i v útoku velká. Budu se snažit, abych trenéra přesvědčil natolik, abych nominaci dostal.“ Podobně to vidí i záložník Sparty Ladislav Krejčí. „Každý se chce ukázat a předvést maximum.“ Ani on by neměl chybět v základu.

Skotsko už je zapomenuto, reprezentace už se soustředí na skandinávského soupeře. V pondělí večer si tým vyzkouší plochu Friends Areny a v úterý vyběhne k utkání, které začíná ve 20.30.

Zápas proti Švédsku je velká šance, abych se ukázal, říká Vydra
Video se připravuje ...

Krejčí: Moje forma? Pracuju pro tým, nic jsem nezměnil
Video se připravuje ...

Ibrahimovic? Bylo by lepší, kdyby odpočívatl, říká Kolář
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud