28. března 2016 • 15:08

Hráči vítali hrdinu. Člen ochranky nepustil atentátníka na stadion

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sešel se s některými hráči francouzské fotbalové reprezentace v luxusním hotelu, v pondělí se pak přidal k jejich výpravě přímo na národním stadionu Stade de France. To vše jako pracovník bezpečnostní služby. Jenže Salim Toorabally už dávno není jen „obyčejným“ členem ochranky stadionu. Právě on totiž zachránil tisíce lidí při listopadových teroristických útocích v Paříži, když jednoho z atentátníků nepustil na stadion.



Reprezentace Francie se poprvé od velkých bombových útoků v Paříži představí na domácím stadionu Stade de France. Trenér Didier Deschamps se k obrovské tragédii ale vracet nechtěl. Hrozivé vzpomínky všechny Francouze stále bolí.

Jeden příběh ale za připomenutí stojí. Nebýt totiž pracovníka bezpečnostní služby Salima Tooraballyho, mohlo při atentátech zemřít ještě mnohem více lidí. Právě tento muž totiž nepustil jednoho ze sebevražedných atentátníků přímo na stadion.

„Stalo se to asi čtyřicet minut před výkopem. Snažil se dostal na stadion tak, že šel hned za jiným návštěvníkem. Řekl jsem mu, že to takto nefunguje, že musí ukázat lístek,“ popisuje.

Atentátník to chtěl zkusit ještě jinde, ale Toorabally běžel varovat všechny kolegy, aby ho na stadion za žádnou cenu nepustili. Tím zabránil obrovské tragédii, protože muž se sebevražednými úmysly se nakonec odpálil venku a zabil jednoho člověka. I to je pochopitelně smutné, ale Toorabally se svými kolegy zachránili životy mnoha lidí.

Proto se nyní skromný „sekuriťák“ setkal s hráči francouzské reprezentace. „Jsi více než hrdina,“ řekl mu záložník pořadatele EURO Blaise Matuidi. Toorabally byl pak pozván také na předzápasový trénink.

Zápas Francie a Ruska na Stade de France se hraje v úterý od 21:00. Salim Toorabally by měl být čestným hostem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud