30. března 2016 • 12:08

Expert o remíze ve Švédsku: Česká obrana měla mezery, útok byl jalový

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Remíza 1:1 ze Švédska lze brát jako pozitivní výsledek. Nicméně předvedená hra českých fotbalistů odhalila závažné nedostatky. Zejména v úvodu se obránci nevyvarovali několika hrubých chyb, útočná fáze mnohdy působila bezkrevně. "Výsledek je celkově přijatelný, ale nedostatků bylo hodně," říká pro deník Sport fotbalový expert Vlastimil Palička.



Češi začali ve Švédsku velmi špatně. Od 14. minuty prohrávali, vyrobili několik laciných, školáckých chyb. Nebýt pohotových zásahů gólmana Vaclíka , skóre narostlo ještě znatelně víc.

"Utkání ukázalo, že forma některých hráčů není uspokojivá a trenér Vrba má po těchto dvou přátelských zápasech (Skotsko, Švédsko) hodně námětů k přemýšlení," začíná hodnocení českého národního týmu fotbalový expert Vlastimil Palička.

"Do zápasu (se Švédskem) jsme šli se strategií hrát z bloku a pokoušet se o rychlé protiútoky. To není chyba, ale přesto bych očekával větší presink na soupeřově polovině. Hráli jsme opatrně, pasivně, přitom jsme měli na to, abychom rozehrávku Švédů více pozlobili," nabízí Palička detailnější pohled na hru české jedenáctky.

Zvlášť vyzdvihl gólmana Vaclíka. "Byl nejlepším hráčem našeho týmu, chytil tři tutové šance a počínal si jistě při centrovaných míčích," chválí možného nástupce Petra Čecha . "Naopak mě zklamal Skalák, byl jsem na něj zvědavý, ale moc nepomohl Gebre Selassiemu. Na levé straně fungovala spolupráce mezi Pudilem a Krejčím lépe."

Co českému týmu vytýká nejvíc? "Naše hra byla směrem dopředu jalová a i v obraně se tolik nedařilo, bylo tam několik mezer," zdůrazňuje Palička. "Chyběly mi náběhy za obranu, Švédové jich měli několik a byli nebezpeční. My to předvedli dvakrát a jednou z toho byla branka, byť to byla standardní situace, Sivok si za obranu dobře naběhl a Darida mu krásně přihrál."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud