7. června 2016 • 08:42

Odveta za finále! Argentina začala na Copa América výhrou nad Chile

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Argentiny i bez zraněné hvězdy Lionela Messiho porazili na úvod turnaje Copa América 2:1 Chile. Utkání v kalifornské Santa Claře bylo reprízou loňského finále, které Chile na domácí půdě vyhrálo v penaltovém rozstřelu.



První gól utkání vstřelil v 51. minutě argentinský záložník Ángel di María, jenž tak nejlepším možným způsobem uctil památku své babičky, která zemřela pouze několik hodin před zápasem. "Když jsem se to ráno dozvěděl, věděl jsem, že dnes dám gól. A povedlo se to, bylo to pro ni," řekl hráč Paris Saint-Germain, jenž po vstřelení branky ukázal pod dresem triko s nápisem "Babi, moc mi chybíš."

O tom, že by v tomto citovém rozpoložení nenastoupil, vicemistr světa z roku 2014 ani neuvažoval. "Babička by se zbláznila, kdybych nehrál," řekl Di María, jenž o osm minut později asistoval u druhého argentinského gólu Évera Banegy.

Zraněná hvězda Argentina Lionel Messi se zdraví s bývalým spoluhráčem z Barcelony Alexisem Sánchezem
Zraněná hvězda Argentina Lionel Messi se zdraví s bývalým spoluhráčem z Barcelony Alexisem Sánchezem

Za Chile, úřadující vítěze mistrovství Severní a Střední i Jižní Ameriky, pouze snížil ve třetí nastavené minutě José Pedro Fuenzalida.

Messiho absence v utkání nebyla velkým překvapením. Hvězdný útočník Barcelony si zranil záda koncem května v přípravném utkání s Hondurasem, minulý čtvrtek svědčil ve Španělsku v případu krácení daní a ještě v neděli netrénoval naplno s týmem. Argentinský trenér Gerardo Martino doufá v jeho nasazení v pátečním utkání proti Panamě.

Zápas v Chicagu bude duelem o první místo v tabulce skupiny D, neboť Panama ve svém zahajovacím zápasu porazila 2:1 Bolívii. Oba góly vítězů vstřelil Blas Pérez.

Fotbalové mistrovství Severní a Střední i Jižní Ameriky v USA:

Skupina D:

Panama - Bolívie 2:1 (1:0)
Branky: 11. a 87. Pérez - 54. Arce.

Argentina - Chile 2:1 (0:0)
Branky: 51. Di María, 59. Banega - 90.+3 Fuenzalida.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud