18. července 2016 • 08:35

Limberský ukončil reprezentační kariéru. Je čas pro mladší, řekl

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový obránce Viktorie Plzeň David Limberský ukončil podle informací deníku Právo reprezentační kariéru. Přidal se tak k Petru Čechovi, Jaroslavu Plašilovi a Davidu Lafatovi, kteří po EURO ve Francii také oznámili konec v národním týmu.



„Zrálo to ve mně celé jaro. Dokonce jsem i zvažoval, že skončím ještě před EURO. Docházely mi ke konci sezony síly,“ přiznal v rozhovoru plzeňský obránce. „Nakonec jsem se rozhodl, že do Francie pojedu. Bohužel turnaj se nepovedl mně, ani týmu. O to je můj konec smutnější, rád bych se loučil důstojněji,“ uvedl v rozhovoru pro Právo.

Zkušený obránce přiznává, že jedním z faktorů je i jeho věk a rád by svoji energii naplno věnoval západočeskému klubu. „Brzy mi bude třiatřicet, před národním týmem je nový kvalifikační cyklus. Nechci už tříštit síly mezi klub a reprezentaci. Raději chci odehrát méně zápasů kvalitně, než všechny průměrně,“ vysvětlil Limberský .

David Limberský (vlevo) ukončil reprezentační kariéru, Roman Hubník pokračuje
David Limberský (vlevo) ukončil reprezentační kariéru, Roman Hubník pokračuje

Po skončení turnaje ve Francii si však podobně jako jeden z dalších zkušených hráčů Jaroslav Plašil, slovo v kabině nevzal. „Nemám odehráno sto startů jako on. Říkal jsem si, že skončím v klidu, potichu. Nastal čas, aby hrál někdo mladší a perspektivnější,“ dodal plzeňský rodák, který kromě Plzně prošel italskou Modenou, anglickým Tottenhamem či Spartou.

V poslední době bylo jeho jméno spojováno především s několika skandály včetně řízení v opilosti a na EURO ve Francii patřil k nejvíce kritizovaným hráčům českého výběru.

V reprezentaci debutoval v červnu 2009 a od roku 2012 patřil stabilně do základní sestavy. Celkem odehrál 40 zápasů a dal jeden gól loni v září v kvalifikaci v Lotyšsku. Zahrál si na dvou mistrovstvích Evropy.

Pro národní tým se jedná už o čtvrtého hráče, který po EURO oznámil konec reprezentační kariéry. Před Limberským se s týmem rozloučili brankář Petr Čech , záložník Jaroslav Plašil a útočník David Lafata .

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud