20. července 2016 • 15:01

Belgie si dala inzerát: Hledá se kouč. Musí ale splnit sedm podmínek

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě nedávno se vyhřívali v čele žebříčku FIFA, na mistrovství Evropy vypadli ve čtvrtfinále, ačkoliv měli vyšší ambice. V Belgii nyní hledají nového trenéra pro fotbalovou reprezentaci, který by se měl nástupcem odvolaného Marka Wilmotse. Unikátní na tom je, že výběr probíhá také pomocí inzerátu zveřejněném na internetu. Šanci přihlásit se má do konce července každý.



Chcete vést Thibauta Courtoise , Edena Hazarda , či Kevina de Bruyneho? Všichni fotbaloví trenéři nyní dostali šanci přihlásit se o prestižní práci u národního týmu, který je v Belgii nabitý hvězdami z velkoklubů. Jenže šanci nemá každý… V inzerátu, který je dostupný na oficiálních stránkách Belgické královské fotbalové asociace je v sedmi bodech vysvětleno, co by měl ideální kandidát splňovat.

1) Zkušenosti a výsledky v neustále se měnícím fotbalovém světě

2) Prokázané zkušenosti v předávání taktických a strategických vědomostí špičkovým hráčům

3) Prokázané zkušenosti v práci s experty na moderní vysoké fotbalové úrovni

4) Vystupovat v rámci vlastních vysokých standardů

5) Být silným a otevřeným v komunikaci

6) Nastavit pravidla pro práci se spolupracovníky z různých věkových skupin

7) Být schopen pracovat v existující organizační struktuře, s realizačním týmem v tréninkovém zázemí v ekonomických a komunikačních rámcích

Zmíněné požadavky okruh uchazečů zužují. Jméno nového trenéra by mělo být známé do 1. září, kdy je na programu příprava se Španělskem. Krátce poté začne kvalifikace na mistrovství světa v roce 2018. Ve skupině H je Belgie jasně největším favoritem na postup – utká se s Bosnou a Hercegovinou, Řeckem, Estonskem, Kyprem a Gibraltarem.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud