25. srpna 2016 • 13:59

Jarolímova první nominace! Vybral liberecké nováčky, vrací se Kadlec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně známých tváří chybí, objevili se dva úplní nováčci. Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím dnes oznámil svou první nominaci na přípravné utkání s Arménií (31. srpna) a úvodní zápas kvalifikace mistrovství světa se Severním Irskem v Praze (4. září). Do národního týmu vybral poprvé Jana Sýkoru a Lukáše Pokorného z Liberce, po delší době se vrací útočník Václav Kadlec, brankář Jaroslav Drobný a stoper Tomáš Kalas.



Třiadvacetiletý liberecký kapitán Pokorný i jeho o rok mladší spoluhráč ze Slovanu Sýkora si nominaci vysloužili dlouhodobě výbornými výkony v lize. "Sledujeme je delší dobu a odvádějí kvalitní výkony, že si nominaci zaslouží. Je to výzva i pro další hráče, kteří mají dveře otevřené. Snad na sebe upozorní a o dres si řeknou," uvedl Jarolím.

"Očekával jsem, že bude více hráčů ze Sparty a Plzně, bohužel se obě mužstva nepotkala s nejlepší formou. O to to bylo složitější. Snažili jsme se to nakombinovat, aby tam byla zkušenost, charakter, aby hráči byli schopni zvládnout tlak a byli odolní," dodal Jarolím.

Jarolím: Rosický? Léta zastavit nejdou, ale měl by týmu co dát
Video se připravuje ...

Při své úvodní nominaci se už musel obejít bez brankáře Petra Čecha, Jaroslava Plašila, Romana Hubníka, Davida Lafaty a Davida Limberského, kteří ukončili reprezentační kariéru. Kvůli zranění nemohl být povolán klíčový stoper Tomáš Sivok.

Překvapením je i brankář Drobný

Překvapením v nominaci je šestatřicetiletý gólman Drobný, který přestoupil před sezonou do Brém. V národním týmu naposledy chytal před třemi lety. "Jardu znám i osobně, jsem přesvědčený, že prostor dostane. Když jsme řešili gólmany, chtěli jsme tam mít střední generaci, což je Vaclík, Koubek je mladší a Drobný zase zkušenější," uvedl Jarolím.

Svou další budoucnost stále zvažuje kapitán Tomáš Rosický. "Mám v plánu se s ním sejít. Momentálně trénuje individuálně. Když bude zdravotně v pořádku a bude mít zájem reprezentovat, pořád je to rozdílový hráč," podotkl Jarolím.

Jarolím u národního celku nahradil kouče Pavla Vrbu, který po neúspěchu na červnovém evropském šampionátu ve Francii a vyřazení už po skupině odešel do ruské Machačkaly. Jarolím ještě s Mladou Boleslaví dokončil kvalifikaci Evropské ligy a poté se přesunul k reprezentaci.

Jarolím u národního celku nahradil kouče Pavla Vrbu , který po neúspěchu na červnovém evropském šampionátu ve Francii a vyřazení už po skupině odešel do ruské Machačkaly. Jarolím ještě s Mladou Boleslaví dokončil kvalifikaci Evropské ligy a poté se přesunul k reprezentaci.

Nominace na utkání s Arménií a Severním Irskem
Brankáři: Tomáš Vaclík (Basilej, 6/0), Tomáš Koubek (Sparta, 2/0), Jaroslav Drobný (Brémy, 7/0).

Obránci: Theodor Gebre Selassie (Brémy, 37/1), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim, 21/2), Michal Kadlec (Sparta, 65/8), Lukáš Pokorný (Liberec, 0/0), Marek Suchý (Basilej, 27/1), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday, 33/2), Tomáš Kalas (Fulham, 2/0), Jan Sýkora (Liberec, 0/0), Filip Novák (Midtjylland, 2/0)

Záložníci: Bořek Dočkal (Sparta, 25/6), Vladimír Darida (Hertha Berlín, 39/1), Jakub Rada (Mladá Boleslav, 2/0), David Pavelka (Kasimpasa, 10/0), Martin Frýdek (Sparta, 2/0), Ladislav Krejčí (Boloňa, 26/4), Josef Šural (Sparta, 14/1), Jan Kopic (Plzeň, 2/0), Jiří Skalák (Brighton, 11/0)

Útočníci: Tomáš Necid (Bursaspor, 42/12), Václav Kadlec (Midtjylland, 11/2), Milan Škoda (Slavia, 11/4), Matěj Vydra (Watford, 17/5)

JAROLÍMOVI JE 60! PODÍVEJTE SE NA UNIKÁTNÍ FOTOGALERII>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud