Jonáš Bartoš
1. září 2016 • 04:30

Jarolímův první zápas: Zářil Kadlec, ukázali se nováčci i fungující souhra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční duel s Arménií dopadl pro český tým skvěle. Trenér Jarolím vstoupil do nové reprezentační éry nulou vzadu, hráči ho potěšili velmi slušným výkonem a třemi góly v soupeřově síti. Klíčovým zápasem prvního srazu po EURO ale bude nedělní start kvalifikace se Severním Irskem. Kdo na sebe upozornil a co se v generálce pod novým koučem povedlo?



VÁCLAV KADLEC

Bylo ho všude plno. Od prvních vteřin na trávníku létal jako ďábel, hrál s ohromnou chutí. Neustále napadal soupeřovy obránce, prosazoval se rychlostí. Kadlec na postu podhrotové „desítky“ ukázal velký potenciál. První branku připravil pro Ladislava Krejčího , druhou sám dal. Za první poločas si velmi nahlas řekl o místo v základní sestavě. Navíc nebyl líný ani směrem dozadu, několikrát zabral a po rychlém sprintu odebral soupeři balon, čímž zamezil hrozícímu brejku. „Nezklamal mě a potvrdil, že má kvality na to, aby v národním mužstvu byl,“ chválil ho po utkání trenér Jarolím .

NOVÁČCI

Liberecké duo Lukáš Pokorný, Jan Sýkora si poprvé obléklo dres reprezentačního áčka. Pokorný na stoperu odehrál první půli, Sýkora zvládl roli středního záložníka ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Vytáhlý obránce sice dostal žlutou kartu, jinak si ale počínal velmi dobře. S přehledem rozehrával, téměř nedělal chyby a byl velmi pozorný. Po přestávce svůj part zvládl velmi slušně i Jan Sýkora. Liberecký univerzál hrající ve výtečné formě se ukázal i v národním týmu. Uprostřed pole se často nabízel, snažil se o rozehrávku a rozvíjení útočných akcí. „Debutanti Sýkora i Pokorný premiéru zvládli velmi dobře,“ uznal Jarolím.

Zahajovací sestava Čechů proti Arménii
Zahajovací sestava Čechů proti Arménii

FUNGUJÍCÍ SOUHRA

Příprava na vstup do světové kvalifikace probíhá v kvapíkovém tempu. Hráči spolu strávili pouhé dva dny a šli na první přípravný zápas. Na hřišti to ale vidět nebylo. Kombinace s Arménií fungovala, projevovaly se zažité automatismy, které hráči dobře znají z klubů, případně mládežnických reprezentací. „Plno kluků spolu hrávalo, třeba ve Spartě či v mládežnických reprezentacích. Snažili jsme se hodně napadat, víceméně pořád běhat. Vyšlo to. Oni se snažili hrát, nekopali dlouhé balony a dělali chyby. Byli jsme na ně připravení. Nebylo se na co šetřit, protože jsme věděli, že budeme hrát jenom poločas, dali jsme do toho všechno,“ hodnotil utkání Václav Kadlec.

DYNAMIKA A OFENZIVNÍ JISKRA

V Mladé Boleslavi se především vytáhl český tým jako celek. Všichni byli zvědaví na to, jak si hráči po odchodu tradičních opor v národním dresu povedou. Celkem 22 jedinců, co vyběhli na trávník, odvedli slušnou práci. Týmová spolupráce šlapala až překvapivě dobře. Arménie sice nepředstavovala silného soupeře, hra domácího týmu ale příjemně potěšila. Rychlost, napadání, presink, pohledné kombinace. To všechno tam bylo, což je velmi slušný základ před vstupem do kvalifikace. „Zápas jsme brali jako přípravu na neděli, to bude podstatný a ostrý vstup do kvalifikace. Byl jsem spokojený s projevem mužstva, s chutí i odhodláním. Každý odehrál 45 minut, musím říct, že obě jedenáctky podaly zodpovědný výkon. Projevilo se to, co jsme po hráčích chtěli, to mi dělá radost,“ pochvaloval si Jarolím.

SESTŘIH: Česko - Arménie 3:0. Jarolímova premiéra a skvělý návrat Kadlece
Video se připravuje ...

Jarolím po výhře s Arménií: Ukázalo se, že máme inteligentní hráče
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud