20. října 2016 • 08:38

Kouč mistrů světa Lippi se do Itálie nevrátí. Bude trénovat fotbalisty Číny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér italských mistrů světa Marcello Lippi míří k reprezentaci Číny. V tamním fotbale vedl do předloňska mistrovský klub Kuang-čou Evergrande a podle italských médií pro něj čínští svazoví funkcionáři nyní připravili lukrativní smlouvu, aby převzal trápící se národní tým.



Osmašedesátiletý Lippi, jenž s Italy slavil světové zlato v roce 2006 v Německu, trénoval klub z Kuang-čou tři roky do předloňského podzimu. Vyhrál s ním tři tituly i asijskou Ligu mistrů. V příštím roce se měl údajně k úspěšnému angažmá vrátit.

Místo toho pravděpodobně "povýší" k tamní reprezentaci. Čínský svaz se ke spekulacím nevyjádřil, ale hledá nástupce trenéra Kao Chung-poa, jenž odstoupil v minulém týdnu po špatných výsledcích v kvalifikaci MS 2018 v Rusku.

Čína je ve skupině poslední, ze čtyř zápasů má jen jeden bod. Další zápas čínské fotbalisty čeká 15. listopadu proti Kataru.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud