2. listopadu 2016 • 10:39

Do reprezentace se vrací Kalas a Pudil. Doplním ještě pět hráčů, řekl Jarolím

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V osmnáctičlenné nominaci české fotbalové reprezentace na zápas kvalifikace MS s Norskem není žádný nováček. Vracejí se Tomáš Kalas a Daniel Pudil. „Výběr není úplný. Nechali jsme si prostor pro pět dalších jmén a do konce týdne nominaci doplníme. Týká se to útočníků, středních a krajních záložníků,“ uvedl Jarolím.



"Máme tam ještě nějaká okénka. Nechali jsme si prostor, protože někteří hráči nejsou úplně zdravotně v pořádku a ještě nějaké zápasy se odehrají. Proto nominace není úplná, ještě ji doplníme," řekl na tiskové konferenci Jarolím .

Ve výběru je zatím osm obránců, ale jen dva útočníci a pět záložníků. "To doplnění se týká útočníků, středových a křídelních hráčů," dodal Jarolím.

Duel s Norskem se uskuteční 11. listopadu v Edenu a pro český tým bude naprosto klíčový. V úvodních třech zápasech kvalifikační skupiny získali Jarolímovi svěřenci jen dva body po domácích bezbrankových remízách se Severním Irskem a Ázerbájdžánem a prohře 0:3 v Německu a k oživení postupových šancí nutně potřebují zvítězit.

Na vedoucí Německo ztrácí český výběr sedm a na druhý Ázerbájdžán pět bodů. Přímo na šampionát do Ruska projdou jen vítězové kvalifikačních skupin, osm z devíti týmů na druhých místech pak čeká baráž.

Nominace na kvalifikaci MS s Norskem a přípravu s Dánskem

Brankáři:  Tomáš Vaclík Basilej (10/0), Tomáš Koubek (Sparta Praha 3/0), Jiří Pavlenka (Slavia Praha, 0 /0)
Obránci:  Theodor Gebre Selassie (Brémy, 38/1), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim 24/2), Jakub Brabec (Genk, 2/0), Tomáš Sivok (Bursaspor, 60/5), Marek Suchý (Basilej, 30/1), Tomáš Kalas (Fulham, 4/0), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday, 34/2), Filip Novák (Midtjylland, 5/0)
Záložníci: Bořek Dočkal (Sparta Praha, 27/6), Lukáš Droppa (Tomsk, 2 /0), Ladislav Krejčí (Boloňa, 30/5), Tomáš Hořava (Plzeň, 6/2), Jiří Skalák (Brighton, 15/0)
Útočníci:  Patrik Schick (Sampdoria Janov, 2/1), Milan Škoda (Slavia Praha, 14/4)

Přípravné utkání s Dánskem je na programu 15. listopadu v Mladé Boleslavi.

Jarolímovi stále chybí klíčový záložník Vladimír Darida z Herthy Berlín, který se zotavuje po zranění. Mimo hru jsou i Jakub Rada, Lukáš Pokorný, Martin Frýdek, Josef Šural , brankář Jaroslav Drobný či Tomáš Rosický, jenž stále neoznámil, zda bude pokračovat v reprezentační kariéře. Zdravotní problémy trápily i Václava Kadlece, který je zatím mezi osmnácti náhradníky. Naopak Milan Škoda by měl být v pořádku a je v nominaci.

Oproti říjnovým zápasům v Německu a s Ázerbájdžánem se vracejí uzdravení obránci z Anglie Kalas a Pudil. "Sledujeme jejich utkání. Kalas by byl v nominaci i předtím, teď navíc svůj výkon okořenil gólem. Je to stoper, který má perspektivu a počítáme s ním. Pudil měl taky nějaké zdravotní problémy, byl by i v předešlé nominaci," uvedl Jarolím.

Je možné, že na utkání s Dánskem dodatečně povolá i někoho z jednadvacítky, která hraje přípravu v Portugalsku ve stejném termínu jako A-tým s Norskem. "Některé hráče, kteří odehrají zápas s Norskem, třeba není potřeba zkoušet. Takže prostor mohou dostat další, abychom je viděli na úrovni reprezentačního áčka," dodal Jarolím.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud