23. listopadu 2016 • 15:12

Srb Vukadinovič jako Čech? Na FAČR chtějí takové změny urychlit

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim upoutal v lize svými výkony i snahou o české občanství. A tak by mohl být srbský záložník Zlína Vukadin Vukadinovič v budoucnosti k dispozici i Karlu Jarolímovi. Český reprezentační trenér by proti jeho povoláním nic nenamítal. „Rozhodně bych s tím problém neměl. Nemluvil jsem s ním a nevím, jestli by byl z jeho strany zájem," říká kouč.



O Vukadinovičově přestupu do českých barev se mluví z několika důvodů. Podporují to především vynikající výkony srbského záložníka v podzimní části ePojisteni.cz ligy, které pomohly Zlín vynést na druhé místo v tabulce. Jak informoval deník Sport, Vukadinovič kromě toho také má sám zájem o získání českého občanství.

Mohl by se tak stát prvním cizincem, který by podobným způsobem přešel do české reprezentace. Jinde se to stalo už pravidlem. „Když se podíváme na hodně reprezentačních mužstev v Evropě, objevují se všude. Nastala ta doba i pro nás? Jsme trochu specifický národ, těžko říct,“ řekl k tomu Jarolím .

Na proces změny občanství se začínají víc soustředit také na Fotbalové asociace. „Jde hlavně o legislativní záležitost,“ řekl k tomu reprezentační manažer Jaromír Šeterle. „Legislativa by se měla prozkoumat a pokud možno zjednodušit, aby to nebyl běh na několikaletou trať a dalo se vyřídit v řádech měsíců,“ věří Šeterle v urychlení nezbytných procedur.

Vukadinovič v reprezentaci? Problém bych s ním neměl, říká Jarolím
Video se připravuje ...

Jihlava - Zlín: Krásné sólo Vukadinoviče zakončil Diop do prázdné brány, 1:1
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud