22. února 2017 • 13:34

Reprezentaci čeká atraktivní soupeř. V červnu se utká s Belgií

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace 5. června sehraje atraktivní přípravné utkání v Belgii. Souboj s aktuálně pátým týmem žebříčku FIFA bude pro svěřence Karla Jarolíma generálkou na důležitou kvalifikaci mistrovství světa v Norsku.



"Osobně jsem velmi rád, že nás prověří takto kvalitní soupeř. Belgie v současnosti znamená absolutní světovou špičku a vzájemný zápas může pro náš mladý tým přinést mnoho cenných zkušeností," řekl v tiskové zprávě trenér národního týmu Jarolím.

"Zásadním duelem červnového reprezentačního srazu bude jednoznačně zápas s Norskem, kterému bude podřízena veškerá příprava i organizace. Nicméně pro nás bude velmi poučné, jak naši hráči obstojí v souboji s protivníkem takové kvality, kterou v současné době představuje celek Belgie," dodal kouč.

Kvalifikační duel s Norskem je na programu 10. června v Oslu. Čeští fotbalisté v bojích o MS 2018 mají po čtyřech zápasech pět bodů a jsou čtvrtí ve skupině C. Před Norskem se Jarolímovi svěřenci v kvalifikaci ještě 26. března představí v San Marinu.

Belgičané na posledním světovém i evropském šampionátu shodně došli do čtvrtfinále. Do výběru španělského trenéra Roberta Martíneze patří řada hvězd především z anglické ligy - například Eden Hazard, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne nebo Romelu Lukaku.

"Zápas na belgické půdě vnímáme také jako diplomatický úspěch pro asociaci. Usilovali jsme o možnost sehrání přípravného zápasu s takto vyspělým týmem a jsme moc rádi, že už v červnu bude naším protivníkem právě Belgie. V současné době v Evropě asi není mnoho větších výzev," uvedl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

Samostatný národní tým se s Belgií zatím utkal šestkrát s bilancí tří výher, jedné remízy a dvou porážek. Poslední přípravu v srpnu 2009 Češi v Teplicích vyhráli 3:1. Červnový zápas se bude hrát od 20:45, místo konání ještě řeší belgická asociace.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud