24. března 2017 • 18:53

Česko - Slovensko 4:1. Černý v derby jednadvacítek zazářil hattrickem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let v přípravě na EURO se Slovenskem zvítězili v Karviné 4:1. V derby mladíků zazářil především Václav Černý, který se blýskl v prvním poločase hattrickem, už v první půli se trefil také Zdeněk Linhart. Slováci pod vedením Pavla Hapala se probrali až ve druhém poločase, kdy díky tečované střele snížil v 50. minutě Pavel Šafranko, další velké šance už ale neproměnili, stejně jako Češi, kteří v závěru opět ožili.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 3. • 17:00
Česko
Česko
4:1
ONLINE
24. března
17:00
Slovensko
Slovensko
Góly

Domácí: 11. Černý, 16. Linhart, 42. Černý, 45. Černý

Hosté: 50. Šafranko

Sestavy

Domácí: Vejmola(46. Macej) – Matějů, Kaša, Simič, Holzer – Souček, Trávník(46. Hrubý) – Černý (62. Macek), Čermák(62. Havlík), Nečas – Linhart (76. Mihálik)

Hosté: Chovan – Valjent, Králik, Niňaj (46. Skovajsa), Šatka – Szöke (46. Faško) – Hromada (46. Ivan), Mihalík (46. Špalek), Chrien (83. Vestenický), Brigant (46. Šafranko) – Zreľák.

Karty

Domácí: Niňaj, Souček, Hrubý

Hosté: Szöke

Rozhodčí

Frankowski – Boniek, Golis

Stadion

Městský stadion Karviná Ráj

Devatenáctiletý Černý otevřel skóre zápasu v 11. minutě střelou do protipohybu brankáře a druhý zásah domácích přidal chvíli nato Linhart. Příbramský útočník, který se dostal do nominace až díky zdravotním potížím sparťanské dvojice Juliš, Pulkrab, zaznamenal první gól za jednadvacítku.

Další branky přidal český tým až v závěru poločasu. Černý si nejprve naběhl na přihrávku Čermáka a v nastavení pak záložník Ajaxu završil hattrick, když dorazil Nečasovu střelu. V jednadvacítce si vylepšil bilanci na šest branek v devíti zápasech.

Nad áčkem nepřemýšlím, řekl Černý po hattricku za jednadvacítku
Video se připravuje ...

"První gól jsem dobře trefil mezi nohama, takže to bylo dobře a rychle vyřešené. U ostatních bylo vidět, že jsme hladoví a chceme dávat góly. Ukázali jsme, že jsme udělali přesně to, co jsme si řekli před zápasem," řekl v rozhovoru pro Českou televizi Černý.

Po přestávce domácí výrazně ubrali z tempa, ale Slovensko vedené českým trenérem Pavlem Hapalem toho dokázalo využít jen jednou. Díky nedůsledné obraně domácích se dostal k míči Šafranko a s pomocí teče překonal debutujícího brankáře Maceje, který o pauze nahradil Vejmolu.

Další přípravný zápas českou jednadvacítku, která se dnes musela obejít i bez obvyklých opor Patrika Schicka, Jakuba Jankta a Antonína Baráka, čeká v pondělí v Kielcích proti Polsku.

Václav Černý chytrou střelou překonává slovenského brankáře Adriána Chovana
Václav Černý chytrou střelou překonává slovenského brankáře Adriána Chovana

ČR - Slovensko 4:1 (4:0)
Branky: 11., 42. a 45.+1, Černý, 16. Linhart - 51. Šafranko. Rozhodčí: Frankowski - Boniek, Golis (všichni Pol.). ŽK: Souček, Hrubý - Niňaj, Szöke. Diváci: 2725.
Sestava ČR: Vejmola (46. Macej) - Matějů (62. Sáček), Simič, Kaša, Holzer - Souček, Trávník (46. Hrubý) - Nečas, Čermák (62. Havlík), Černý (62. Macek) - Linhart (76. Mihálik). Trenér: Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud