6. června 2017 • 23:08

Velká chyba i krásný gól: Němci v přípravě remizovali s Dánskem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Německa, kteří jsou jedním ze soupeřů české reprezentace v kvalifikaci mistrovství světa, remizovali v přípravném utkání v Dánsku 1:1. Domácí dnes v Bröndby poslal do vedení ve 14. minutě Christian Eriksen, ale za hosty v samotném závěru vyrovnal nůžkami Joshua Kimmich.



Německo dalo šanci hráčům širšího kádru a remízu zachránilo dvě minuty před koncem. Prodloužilo tak sérii neporazitelnosti na devět zápasů. "Měli jsme jen jeden společný trénink, takže jsem spokojený. Bylo tam víc pozitivních věcí než těch špatných," prohlásil trenér Joachim Löw

VIDEO: Eriksenova branka na 1:0 pro Dány

VIDEO: Krásný gól Joshuy Kimmicha na 1:1

Jeho výběr v kvalifikaci vyhrál všech pět dosavadních utkání a patří mu první místo, jenž jako jediné zaručuje přímý postup na šampionát. Češi jsou se ztrátou sedmi bodů třetí a druhý zápas proti Německu je čeká v září v Praze. V prvním duelu prohráli loni v říjnu 0:3.

O velké překvapení se postaral 182. tým žebříčku FIFA Malta, když díky brance Zacha Muscata porazila Ukrajinu (37. příčka). Pro ostrovní celek šlo o první vítězství od dva roky starého triumfu 2:0 rovněž v přípravě nad Litvou.

Přípravná fotbalová utkání:

Ukrajina - Malta 0:1 (0:1)

Branka: 14. Muscat.

Izrael - Moldavsko 1:1 (0:0)

Branky: 90.+5 Sahar z pen. - 51. Ginsari.

Dánsko - Německo 1:1 (1:0)

Branky: 18. Eriksen - 88. Kimmich.

Sestava Německa: Trapp - Süle, Rüdiger, Ginter (66. Younes) - Kimmich, Goretzka, Rudy (59. Can), Hector - Draxler - Stindl, Wagner (66. Brandt). Trenér: Löw.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud