24. června 2017 • 19:13

Portugalsko a Mexiko jsou v semifinále Poháru FIFA, domácí Rusko končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do semifinále Poháru FIFA postoupili ze skupiny A po dnešních výhrách fotbalisté Portugalska a Mexika. Portugalci porazili Nový Zéland jasně 4:0 a o skóre skupinu vyhráli, Mexiko si s hostitelskou ruskou reprezentací poradilo 2:1. O postupujících ze skupiny B se rozhodne v neděli, Chile i Německu stačí získat bod.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 6. • 17:00
Mexiko
Mexiko
2:1
ONLINE
24. června
17:00
Rusko
Rusko
Góly

Domácí: 31. N. Araujo, 52. Lozano

Hosté: 25. Samedov

Sestavy

Domácí: Ochoa – N. Araujo, D. Reyes (39. L. Reyes), H. Moreno, Layún – J. dos Santos, H Herrera, Guardado (C) (70. Alanis) – Vela (46. Aquino), J. Hernández, Lozano.

Hosté: Akinfejev (C) – Vasin, Džikija, Kudrjašov – Samedov, Jerochin (70. Smolnikov), Glušakov, Bucharov (74. Poloz) – Golovin, Žirkov – Smolov (78. Kanunnikov).

Náhradníci

Domácí: Cota, Talavera, Salcedo, Márquez, Fabián, Jiménez, dos Santos, Damm, Peralta, Aquino, Reyes, Alanis

Hosté: Gabulov, Guilherme, Smolnikov, Šiškin, Gazinskij, Poloz, Kambolov, Kutěpov, Mirančuk, Kanunnikov, Tarasov, Kombarov

Karty

Domácí: Guardado, Alanis

Hosté: Žirkov, Kudrjašov, Žirkov, Vasin, Golovin

Rozhodčí

Al Mirdasi – Alshalwai, Al Abakry

Stadion

Kazaň Arena, Kazaň

V šesté minutě zápasu s Mexikem žádali ruští fotbalisté penaltu, zákrok na Žirkova ale rozhodčí Al Mirdásí jako faul neposoudil. Stejně dopadli domácí také v 19. minutě, kdy Smolovův pád ve vápně rozhodčí zkontrolovali na videu, ale pokutový kop nenařídili.

V polovině prvního dějství ruská reprezentace soupeře zatlačila a otevřela skóre. Fjodor Smolov nastřelil tyč, pokus Alexandra Samedova už ale skončil za zády brankáře Guillerma Ochoy. Za pět minut Mexiko z první příležitosti vyrovnalo. Guardadův přímý kop gólman Igor Akinfejev vyrazil, po následném dalekonosném centru jej ale hlavou překonal stoper Néstor Araujo.

Zklamaní Rusové po vypadnutí na Konfederačním poháru
Zklamaní Rusové po vypadnutí na Konfederačním poháru

Krátce po přestávce Samedov znovu rozvlnil mexickou síť, gól však neplatil kvůli ofsajdu. Na druhé straně ale posléze otálel s odkopem Akinfejev, čehož využil Hirving Lozano a otočil skóre. O chvíli později ruského brankáře překonal také Héctor Moreno, video ale prokázalo, že gólu předcházel ofsajd.

V 68. minutě zkomplikoval domácím situaci Jurij Žirkov, který dostal za faul loktem druhou žlutou kartu. Přesto mohli Rusové vyrovnat, střídající Dmitrij Poloz nacentroval na dalšího čerstvého hráče Igora Smolnikova, ten však přestřelil branku. Po 16 letech tak hostitelský tým nepostoupil ze skupiny, v roce 2001 se to nepovedlo Jižní Koreji.

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 6. • 17:00
Nový Zéland
Nový Zéland
0:4
ONLINE
24. června
17:00
Portugalsko
Portugalsko
Góly

Domácí:

Hosté: 33. Ronaldo, 37. B. Silva, 80. André Silva, 90+1. Nani

Sestavy

Domácí: Marinovic – Ingham, Boxall, Durante (74. Smeltz), Smith, Doyle – McGlinchey (37. Tuiloma), Rojas, Thomas – Lewis (65. Barbarouses), Wood.

Hosté: Patrício – Semedo, Pepe, Alves, Eliseu – B. Silva (46. Pizzi), D. Pereira, Moutinho, Quaresma (83. G. Martins) – André Silva, Ronaldo (67. Nani).

Náhradníci

Domácí: Brotherton, Wynne, Tzimopoulos, Tuiloma, Barbarouses, Smeltz, Patterson, Moss, Colvey, Rufer, Roux, Williams

Hosté: Neto, Fonte, Beto, Sá, Carvalho, Gomes, Pizzi, Nani, Martins, Silva

Karty

Domácí: Lewis, Ingham

Hosté: Semedo, Pepe

Rozhodčí

Geiger – Fletcher, Morgante (vš. USA)

Stadion

Krestovskij, Petrohrad

Nový Zéland držel v první půlhodině s favorizovaným Portugalskem krok, přestál i šanci Cristiana Ronalda, který trefil hlavou břevno. Pak ale portugalský kapitán proměnil penaltu po zákroku na Danila Pereiru a vstřelil 75. gól za národní tým. Vzápětí přidal druhý gól po Eliseuově přihrávce Bernardo Silva.

V druhé půli Jihoevropané drželi náskok, Novozélanďany několikrát zachránil gólman Stefan Marinovic, deset minut před koncem už ale nestačil na střelu Andrého Silvy. V nastavení zkompletoval skóre na 4:0 střídající Nani. Záložník Joao Moutinho tak prožil povedený jubilejní 100. zápas za reprezentaci.

Konečná tabulka:

1. Portugalsko 3 2 1 0 7:2 7
2. Mexiko 3 2 1 0 6:4 7
3. Rusko 3 1 0 2 3:3 3
4. Nový Zéland 3 0 0 3 1:8 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud