29. června 2017 • 22:01

Němci spláchli v semifinále Poháru FIFA Mexiko, v boji o titul vyzvou Chile

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Německa ve druhém semifinále Poháru FIFA porazili Mexiko 4:1 a v neděli si o premiérový titul zahrají s Chile. Mexičany čeká zápas o bronz proti Portugalsku. Úřadující mistry světa v Soči přiblížil k postupu záložník Leon Goretzka dvěma góly během úvodních osmi minut.



Německo výborně vstoupilo do utkání. Goretzka už v šesté minutě otevřel skóre přesnou střelou a záložník Schalke za dvě minuty po další povedené akci skóroval podruhé. Od třetí rychlé branky zachránil Mexičany gólman Guillermo Ochoa, který zblízka vychytal Tima Wernera.

Svěřenci Juana Carlose Osoria mohli do poločasu snížit, ale brankář Marc-André ter Stegen zneškodnil střelu Giovaniho dos Santose, hlavičku jeho bratra Jonathana i přímý kop Héctora Herrery.

Atraktivní ofenzivní show pokračovala i po změně stran. Nejprve o kousek minul Werner, ale útočník Lipska si spravil chuť v 59. minutě, kdy mu po pěkné akci Jonas Hector naservíroval míč před odkrytou branku.

I za stavu 0:3 se Mexičané snažili, ale gól jim dlouho nebyl přán. Střelu Miguela Layúna zneškodnil výborný Ter Stegen a Raúl Jiménez čtvrt hodiny před koncem hlavičkoval do břevna.

Německý brankář Barcelony vyrazil i další hlavičku veterána Rafaela Márqueze, v 89. minutě však poprvé kapituloval po dalekonosné ráně střídajícího Marca Fabiána. Další náhradník Amin Younes v nastaveném čase upravil na konečných 4:1.

Německo - Mexiko 4:1 (2:0)
Branky: 6. a 8. Goretzka, 59. Werner, 90.+1 Younes - 89. Fabián. Rozhodčí: Pitana (Arg.). ŽK: Can - Jiménez. Diváci: 37.923.

Sestavy:

Německo: Ter Stegen - Kimmich, Ginter, Rüdiger - Henrichs, Rudy, Goretzka (67. Can), Hector - Stindl (78. Brandt), Draxler (81. Younes) - Werner. Trenér: Löw.
Mexiko: Ochoa - Layún, Araujo, Moreno, Alanís - Aquino (46. Lozano), J. Dos Santos (66. Márquez), Herrera, G. Dos Santos (63. Fabián) - Jiménez, Hernández. Trenér: Osorio.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud