26. července 2017 • 17:41

Turci jsou bez kouče. Zkušený Terim skončil po rvačce v restauraci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený trenér Fatih Terim ukončil dva týdny po rvačce v restauraci své třetí působení u fotbalové reprezentace Turecka. Vedení národního svazu TFF dnes oznámilo, že se s třiašedesátiletým koučem dohodlo na rozvázání smlouvy.



V tureckých médiích se v minulých dnech objevily videozáběry, na nichž se Terim pere s majitelem restaurace v letovisku Alacati u Egejského moře. Po incidentu, do něhož se kromě uznávaného kouče zapojili i jeho dva zeťové, zůstalo údajně pět zraněných mužů.

"Došlo k určitým nefotbalovým záležitostem, které vyčerpávaly našeho trenéra Fatiha Terima a vedení Turecké fotbalové federace. Proto se obě strany dohodly, že bude nejrozumnější se rozejít," uvedli představitelé TFF v prohlášení.

Kapitán turecké reprezentace Arda Turan ukončil kariéru v národním týmu
Kapitán turecké reprezentace Arda Turan ukončil kariéru v národním týmu

Terim, jenž vedl tureckou reprezentaci již v letech 1993-1996 a 2005-2009, byl u kormidla národního týmu své země od roku 2013. Na loňském mistrovství Evropy navzdory vítězství 2:0 nad Českem jeho svěřenci nepostoupili ze základní skupiny a v rozehrané kvalifikaci o postup na MS 2018 do Ruska jsou v tabulce 1. skupiny třetí dva body za lídry Chorvatskem a Islandem.

Kromě turecké reprezentace trénoval Terim také třikrát Galatasaray, vyzkoušel si i angažmá v Sérii A ve Fiorentině a AC Milán. Galatasaray dovedl v roce 2000 k vítězství v Poháru UEFA a získal s ním šest mistrovských titulů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud