23. srpna 2017 • 14:20

Sbohem, Anglie! Její nejlepší střelec Wayne Rooney v reprezentaci končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší střelec anglické fotbalové reprezentace Wayne Rooney v národním týmu končí. Trenér Gareth Southgate se podle BBC chystal pozvat jednatřicetiletého útočníka k nadcházejícím zápasům kvalifikace mistrovství světa proti Maltě a Slovensku, ale Rooney odmítl a oznámil konec reprezentační kariéry.



"Vždy jsem si nominace skutečně považoval, ale myslím, že nastal čas se rozloučit," uvedl Rooney, který dal ve 119 zápasech za Anglii 53 gólů. O čtyři branky tím překonal bilanci legendárního Bobbyho Charltona z let 1958 až 1970. Rooney za reprezentaci nastupoval od roku 2003 a naposledy se v dresu Anglie objevil loni v listopadu.

Tehdy při výhře 3:0 nad Skotskem v kvalifikaci mistrovství světa odehrál celý zápas. "Mrzí mě jen to, že jsem s reprezentací nikdy na žádném turnaji neuspěl," připomněl černou sérii Anglie, se kterou na mistrovství světa i Evropy došel nejdál do čtvrtfinále.

Letošní rok je pro Rooneyho plný změn. V červenci opustil po 13 letech Manchester United a vrátil se do Evertonu, v jehož dresu v úvodu sezony září. Proto ani nebylo překvapení, že se měl objevit v anglické nominaci. Rooney se ale ještě před tím, než ho Southgate kontaktoval, rozhodl skončit.

"Bylo super, že mi Gareth zavolal a řekl mi, mě chce zpátky. Ale už jsem byl rozhodnutý, tak jsem mu řekl, že končím," uvedl útočník. "Nebylo to snadné, hodně jsem o tom přemýšlel a řešil to s rodinou, trenérem v Evertonu a nejbližšími. Hrát za Anglii, stejně tak jako být jejím kapitánem, pro mě bylo vždycky výjimečné," prohlásil.

SESTŘIH | Rooney dal o víkendu jako druhý hráč historie 200. gól v PL

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Everton 1:1. Padly dvě červené, pálil Rooney
Video se připravuje ...

Útočník Evertonu Wayne Rooney slaví gól do sítě Manchesteru City
Útočník Evertonu Wayne Rooney slaví gól do sítě Manchesteru City

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud