19. září 2017 • 19:22

Česko - Německo 0:1. Fotbalistky byly blízko senzaci, rozhodl vlastní gól

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

České fotbalistky v kvalifikaci mistrovství světa doma prohrály s favorizovaným Německem 0:1 smolným vlastním gólem Evy Bartoňové. Svěřenkyně trenéra Karla Rady jinak byly dvojnásobným mistryním světa a úřadujícím olympijským šampionkám poměrně rovnocennými soupeřkami a dokonce sahaly po vyrovnání.



Češky naposledy bodovaly s Německem před dvaceti lety. Od té doby s velmocí ženského fotbalu třikrát prohrály 0:4, 0:5 a 0:5. Tentokrát však v Ústí nad Labem předvedly velmi dobrý výkon a Němky se těžko prosazovaly.

V 51. minutě ale soupeřkám pomohla chyba v komunikaci českého celku. Po dlouhém centru do vápna si brankářka Votíková křikla o míč, ale obránkyně Bartoňová ve snaze rychle zareagovat už nestačila uhnout a míč se od ní smolně odrazil do branky.

Češky se ještě snažily s výsledkem něco udělat a nakonec byly blízko vyrovnání. V 82. minutě útočnice Kožárová hlavičkovala do horního rohu branky, ale německá brankářka stihla míč vytáhnout nad břevno.

"Daly jsme do toho opravdu všechno. Jeden z mála zápasů, který se nám takhle povedl. O to více mrzí ta jedna chyba, na které jsem se podílela," řekla České televizi brankářka Barbora Votíková. "Já si křikla, ale na poslední chvíli jsem to zas odvolávala a Evča už tam měla nastavenou nohu," popisovala.

"Došlo tam k malému nedorozumění. Ale to se občas stává, jen je škoda, že se to stalo zrovna v dnešním utkání, kdy jsme mohli získat bod proti Německu," reagoval kouč Rada. "Na tomto srazu jsme odvedli hodně práce a zápas nám naznačil, že se můžeme přiblížit i těmto soupeřům. Němky měly sice navrch, ale obdrželi jsme jen nešťastnou branku a bodík bychom si zasloužili. I jsme po něm sahali," dodal.

"Jako tým jsme předvedly skvělý výkon a nemáme se za co stydět. Udělaly jsme velký pokrok," souhlasila Votíková.

Češky mají v tabulce kvalifikační skupiny 5 po dvou zápasech tři body za výhru 8:0 nad Faerskými ostrovy. Němky s šesti body vedou skupinu, ve které jsou ještě Island a Slovinsko. Na šampionát v roce 2019 postoupí vítěz skupiny, čtyři ze sedmi týmů na druhých místech si zahrají baráž.

Góly

Domácí:

Hosté: 51. Bartoňová (vl.)

Sestavy

Domácí: Votíková – Vyštejnová, Bertholdová, J. Sedláčková, Bartoňová – Svitková, Krejčiříková – Divišová (65. Cahynová), Nepokojová (78. Szewieczková) – Kožárová (87. Chlastáková), Voňková. Trenér: Karel Rada.

Hosté: Benkarthová – Maierová, Hendrichová, Peterová, Simonová – Laudehrová (61. Blässeová), Marozsanová, Demannová, Däbritzová (70. Dallmannová) – Huthová (90+3. Islackerová), Kemmeová. Trenér: Jones Steffi.

Karty

Domácí: Krejčiříková, Sedláčková, Kožárová

Hosté: Huthová

Rozhodčí

Huerta De Azaová – Puente Pinová, Castilla Mesaová (všechny Španělsko); čtvrtá rozhodčí: Špindlerová (ČR); delegát: Ovedie Skogvangová (Norsko); technický delegát: Albino (Portugalsko)

Stadion

Městský stadion, Masarykova 780/228, Ústí nad Labem-Bukov, Česká republika

Návštěva

588 diváků

Tabulka skupiny 5:

1. Německo 2 2 0 0 7:0 6
2. Island 1 1 0 0 8:0 3
3. Česko 2 1 0 1 8:1 3
4. Slovinsko 1 0 0 1 0:6 0
5. Faerské ostrovy 2 0 0 2 0:16 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud