10. října 2017 • 14:01

Jarolím zůstane! Vedení FAČR mu ale dalo podmínky, má postoupit na EURO

Autor: iSport.cz, šq, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

S fotbalovou reprezentací nepostoupil na MS a nedosáhl ani na baráž, vedení Fotbalové asociace ČR dnes řešilo jeho budoucnost. Výsledek? Trenér Karel Jarolím zůstává ve funkci. Výkonný výbor dnes vyslechl jeho analýzu a rozhodl se dát mu důvěru i na další cyklus. ačkoliv podpora pro něj nebyla jednoznačná. Dostal jasné cíle vyhrát svou skupinu v nové Lize národů a následně postoupit na EURO 2020. 



Výkonný výbor se rozhodl dodržet současnou Jarolímovu smlouvu, která platí do 31. července 2018. Zároveň však bude chtít připravit smlouvu novou, v níž bude mít Jarolím jasně stanovené sportovní cíle. 

14 zápasů, 6 výher, 4 remízy, 4 prohry. Podívejte se na bilanci Karla Jarolíma jako kouče reprezentace
Video se připravuje ...

"Karel Jarolím zůstane určitě trenérem do 31. července 2018. Pak bude záležet na tom, zda bude souhlasit s novými podmínkami smlouvy," uvedl místopředseda FAČR Roman Berbr. "Názor výboru nebyl jednotný, ale museli jsme zvážit pro a proti. Smlouva s trenérem částečně končí až po MS 2018 a definitivně končí až v roce 2020. Je to komplikované, smlouva bohužel neobsahuje sportovní odpovědnost a nedá se vypovědět," dodal.

Sám Jarolím už dříve projevil chuť u týmu pokračovat. "Nerad chodím od rozdělané práce. Mužstvo prochází nějakým procesem, je v nějakém vývoji, někam se to pohnulo. Je v lepším stavu, než když jsme začínali,“ prohlásil bezprostředně po nedělním vítězství nad San Marinem 5:0.

Sledujte šlágr 10. kola HET ligy v přímém přenosu na iSport.cz!

Přímý přenos utkání Sparta - Plzeň sledujte na iSport.cz Přímý přenos utkání Sparta - Plzeň sledujte na iSport.czFoto iSport.cz

Jarolím se stal reprezentačním koučem v srpnu 2016 po Pavlu Vrbovi. Ze čtrnácti zápasů na lavičce zaznamenal šest výher, čtyři remízy a čtyři porážky při skóre 25:13. Už dvě kola před koncem kvalifikace bylo jisté, že český výběr na MS nepostoupí. Poslední dvě výhry nad Ázerbájdžánem a San Marinem alespoň odvrátily nejhorší kvalifikační výsledek.

Změna se nekoná, Jarolím povede reprezentaci minimálně do července
Video se připravuje ...

Jarolímovo prohlášení pro Sport.cz

„Nevím, jestli Liga národů něco řeší. Asi by měl být cíl nás všech postup na mistrovství Evropy. Setkání proběhlo normálně, byla to normální analýza po kvalifikačním období. Nízká sebereflexe? Nevím, co bych na to řekl. Nedá se říct, že bych měl být něčím zaskočený. Jde nám přece všem o jedno. O to, abychom v příští kvalifikaci byli úspěšní. Rozhodnutí výkonného výboru prostě beru tak, že mi vyjádřil důvěru. A já budu dělat všechno pro to, abych ji nezklamal.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud