Jan Podroužek
31. října 2017 • 04:59

Boj o Simiče! Stopera chtějí národní týmy Srbska, Bosny i Chorvatska

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér reprezentace Karel Jarolím dnes řekne, koho vezme na přípravný dvojzápas do Kataru. Kolem jednoho jména je teď živo – nastupuje v Serii A a italská média ho hodnotí v superlativech. Stoper AC Milán, který teď hostuje v Crotone, Stefan Simič, má nabídky ze srbské, chorvatské i bosenské reprezentace. Ale pořád čeká, že přijde ta česká, ke které má ze všech nejblíže.



V italské lize není velký prostor pro mladé stopery. Chytnou se jen velké výjimky. Aktuálně z ročníku 1995 pravidelně nastupuje jen Milan Škriniar v Interu Milán, Alessio Romagnoli v AC a teď i Stefan Simič v Crotone. Český obránce se velice rychle, během dvou posledních zápasů, vyšvihl mezi obletované hráče celé Serie A.

A fakt je, že podobně kolem něj krouží i balkánské reprezentace. Dvaadvacetiletý stoper, který má sice po rodičích bosenské kořeny, ale narodil se v Praze a Česko reprezentoval v mládežnických výběrech, ještě nenastoupil za áčko. A proto pořád existuje šance, že se možná jednou rozhodne pro jiný národní tým.

Mezi Simičem a realizačním týmem Karla Jarolíma proběhl včera odpoledne kontakt, podle informací Sportu se má pozorovatel – asistent Miroslav Koubek – vydat na příští utkání Seria A Bologna–Crotone, aby mladého obránce viděl přímo. To už bude čtyři dny po dnešní nominaci, na druhou stranu může dostat nadějný stoper dodatečný povolávák na utkání s Islandem a Katarem 8. a 11. listopadu v Dauhá.

Srbové lákají Simiče na MS

Dosud se ale od letního EURO jednadvacítek v Polsku, které se Simičovi povedlo, neutvořil mezi odchovancem Slavie a Jarolímovým týmem žádný vztah, žádná možnost pokroku. Z EURO mimo jiné referoval o mladém českém výběru i Nemanja Vidič, bývalý stoper Manchesteru United, kterého do Polska poslal anglický svaz. A prý vypíchl právě Simiče jako jednoho z nejperspektivnějších hráčů.

Takže teď je to takhle: za Simičem přišli Srbové. Nabízejí mu občanství, které by se prý vyřídilo velmi rychle, protože hráč patří do dílu Republiky srbské i díky pravoslavnému náboženství, které vyznává. Lákají ho na vidinu mistrovství světa, kterého se příští rok v Rusku už jistě zúčastní.

Přišli také Chorvaté a to dokonce ústy prezidenta svazu a velké ikony Davora Šukera. K téhle zemi váže Simiče původ matky, která se v Chorvatsku narodila. Mimo jiné si tam, na ostrově Brač, Simičova rodina zařídila zázemí, sám hráč tam má pár nemovitostí.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O STEFANU SIMIČOVI VČETNĚ ROZHOVORU S OBRÁNCEM AC MILÁN ČTĚTE V ÚTERNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>


Úterní vydání deníku SportFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud