9. listopadu 2017 • 13:50

Messi jako Forrest Gump? Slíbil pěší pouť, když Argentina vyhraje MS

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to poslední dílek skládačky. Lionel Messi ve své zářivé kariéře čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů, hned osmkrát španělskou La Ligu, doma má i pět Zlatých míčů a jednu zlatou medaili z olympiády. Chybí mu jen s Argentinou pozvednout trofej pro mistry světa. Lídr jihoamerického mužstva několik měsíců před šampionátem oznámil, že se rozhodl uzavřít zajímavou sázku - když Argentina zvítězí, půjde pěšky z rodného Rosaria do města San Nicolás. Ujde tak 65 kilomentrů.



V roce 2014 to ještě nevyšlo, Argentina skončila pod vrcholem, ve finále nestačila na Německo. Messi mezitím stačil vyhrát Zlatý míč, Ligu mistrů, dvakrát La Ligu, v reprezentaci skončil a zase se do ní vrátil... Teď, po čtyřech letech, zase soustředí svou pozornost na světový šampionát. 

"Když vyhrajeme mistrovství světa, slibuji, že půjdu pěšky z Rosaria až do San Nicolás," slíbil míčový kouzelník novinářům v rodné zemi. Cesta z jeho rodného města do provincie Buenos Aires je dlouhá přes šedesát kilometrů. Neobvyklý slib motivované hvězdy fanoušky zaujal, argentinská stanice TyC Sports Messiho ve vtipné koláži přirovnala k Forrestu Gumpovi.

Argentinci přitom dlouho neměli účast v Rusku jistou, kvalifikaci nechali doslova na poslední chvíli. Díky Messiho hattricku v závěrečném zápase porazili Ekvádor a zajistili si tak místo v Rusku.

"Doufal jsem, že se kvalifikujeme dřív," přiznal kapitán nároďáku. "Myslel jsem si, že proti Venezuele a Peru vyhrajeme, ale to se nestalo. Ekvádor dal v rozhodujícím zápase první gól, ale naštěstí jsme se z toho nezbláznili a otočili," vzpomněl na poslední kvalifikační utkání.

Stříbrný tým z posledního MS nebude tentokrát patřit mezi favority, a to Messi dobře ví. Vybral čtyři týmy, kterým by se rád vyhnul. "Španělsko, Brazílie, Německo a Francie jsou teď nejlepší, myslím, že oni jsou favority," řekl argentinským médiím.

Družinu Jorgeho Sampaoliho se na podmínky v Rusku začne brzy připravovat. V sobotu 11. listopadu nastoupí na moskevském stadionu v Lužnikách proti domácímu výběru, tři dny nato v Krasnodaru poměří síly s Nigérií.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud