19. února 2010 • 12:58

Čeští fotbalisté znají jízdní řád kvalifikace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo očekávaného zdlouhavého jednání se na dnešní termínové schůzce účastníků skupiny I kvalifikace fotbalového mistrovství Evropy zrodila v Madridu rychlá dohoda. Čeští reprezentanti tak už vědí, že kvalifikaci letos zahájí 7. září doma s Litvou a na půdě stejného soupeře ji 11. října příštího roku také zakončí.



Se Skotskem, které by mělo být jejich papírově největším soupeřem v boji o druhé místo, hrají Češi nejdříve doma letos 8. října.

Na jeho půdě se představí 3. září příštího roku. ČTK o výsledcích schůzky telefonicky informoval reprezentační manažer Vladimír Šmicer, podle kterého bylo jednání až nečekaně rychlé a velmi vstřícné.

Program Kvalifikace
7. září 2010: ČR - Litva,

8. října 2010:
ČR - Skotsko,

12. října 2010: Lichtenštejnsko - ČR.

25. března 2011: Španělsko - ČR,

29. března 2011: ČR - Lichtenštejnsko,

3. září 2011: Skotsko - ČR,

7. října 2011: ČR - Španělsko,

11. října 2011: Litva - ČR.

Termínová listina tak vznikla už za hodinu a půl. "Já jsem byl optimista už před schůzkou. Už na čtvrteční večeři jsme se předběžně shodli se zástupci Litvy, Lichtenštejnska a také se Skotskem. Menší zádrhel byl jen dnes se Španěly, kteří nechtěli hrát předposlední zápas na naší půdě, přičemž pro nás to byla jedna z priorit - hrát s nimi co nejdéle a na domácí půdě. Nakonec se ale Španělé přizpůsobili a dohoda byla na světě," řekl Šmicer.

Češi odlétali do Španělska především s přáním, aby na závěr kvalifikace nehráli ve Skotsku, což se jim splnilo. "Nevadí nám hrát ve Skotsku 3. září, jen jsme tam nechtěli jet v jednom z posledních dvou termínů," naznačil Šmicer, v čem ustoupila česká vyjednávací delegace, v níž byli také reprezentační trenér Michal Bílek a vedoucí týmu Jaroslav Dudl.

Se Skotskem tak Češi sehrají letos dvě utkání. Ve středu 3. března se totiž představí v Glasgowě v přípravném duelu, který byl dojednán už loni a oba soupeři se ho rozhodli ponechat.Hladký průběh překvapil i Dudla, který absolvoval všechny termínové schůzky od počátku samostatné české reprezentace.

"Už jsem zažil různé průběhy, ale opravdu musím říci, že to dnešní jednání bylo ze všech nejjednodušší. Výpravy k problému přistoupily tvůrčím způsobem. Hodně jsme probrali už vpředvečer, pak každý trochu slevil a bylo vše domluveno," uvedl pro svazový web Dudl krátce předtím, než česká minivýprava odcestovala do vlasti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud