10. července 2014 • 11:55

Ze Sparty do Slavie. Albánský střelec Balaj se už upsal v Edenu

Autor: šf, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seznam posil pražské Slavie se utěšeně rozrůstá. Po stoperu Martinu Latkovi, Jiřím Bílkovi, Milanu Černém či Jakubu Petrovi přichází do Edenu i útočník Bekim Balaj. O jeho přestupu jako první informal iSport.cz, klub pak transfer oficiálně potvrdil. Albánský kanonýr ve službách Sparty podepsal v novém působišti smlouvu na dva roky s opcí.



Nové tváře do útoku Slavia nutně potřebuje. A to i přesto, že se díky Latkovi mohl do přední řady z obrany vrátit Milan Škoda. Střílení gólů bylo největší slabinou červenobílého mužstva, které v tomto ohledu bylo v minulé sezoně se čtyřiadvaceti trefami dokonce nejhorší v lize.

K tomu, aby se to neopakovalo, má pomoci právě Balaj. Ten přišel do Sparty v létě 2012, v nejvyšší soutěži odehrál dvanáct zápasů a vstřelil tři góly. Naposledy působil na hostování v polském týmu Jagiellonia Bialystok.

"Všichni víme, že naším problémem v minulém roce bylo střílení gólů a celkově ofenzivní část. Prioritou proto bylo získat kvalitního útočníka a střelce," uvedl na slávistickém webu sportovní ředitel Karol Kisel. "Jsem rád, že se nám povedlo přivést do klubu útočníka s velkým potenciálem střílet góly a všichni mu držíme palce, aby jich dal co nejvíce," dodal.

Letenští, kteří Balaje nevzali na soustředění v Itálii, s ním údajně počítali už jako s hráčskou kompenzací v rámci zvažovaného přestupu Davida Pavelky z Liberce, o něhož ovšem usiluje i jablonecký boss Miroslav Pelta.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud