26. července 2014 • 19:18

CELÝ SESTŘIH: Ani penalta Plzeň nespasila, Příbram slaví bod

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně remizovali ve svém úvodním zápase nového ročníku Synot ligy na hřišti Příbrami 2:2. Hosté v utkání dvakrát vedli, domácí však stačili pokaždé vyrovnat a získali překvapivý bod.



Trenér Plzně Dušan Uhrin mladší po prohře 0:3 v Superpoháru se Spartou udělal hned pět změn v sestavě, když posadil reprezentanty Koláře, Rajtorala, Hejdu, Tecla a také Kovaříka, naopak poprvé v soutěžním utkání za Plzeň nastoupil jiný reprezentant Vaněk či navrátilec z bundesligy Pilař.

V útoku dostal šanci zkušený Bakoš a hned se odvděčil gólem. Už v sedmé minutě poslal kapitán Horváth hezký centr za obranu, kam si nabíhal právě nepokrytý slovenský útočník a propálil gólmana Boháče. Pro Bakoše, který se v minulé sezoně potýkal se zdravotními problémy, to byl první ligový gól od září a teprve druhý za posledních 15 měsíců.

V 19. minutě mohla Plzeň zvýšit, ale aktivní Vaněk po náběhu za obranu trefil jen tyč. Naopak vzápětí mohlo udeřit na druhé straně, když se Řezníček řítil se dvěma spoluhráči proti dvěma plzeňským obráncům, ale přečíslení nevyřešil dobře a jeho střelu zablokoval Procházka.

Kompletní sestřih: Příbram - Plzeň 2:2
Video se připravuje ...

Příbram se však dočkala vyrovnání těsně před poločasem, dlouhý nákop do vápna z přímého kopu přiťukl Pilík Zápotočnému a příbramský kapitán propálil vše před sebou.

Jenže ještě do odchodu do kabin odpověděl i plzeňský kapitán Horváth. Bakoš po hezké individuální akci vypálil, brankář Boháč střelu neudržel a následně fauloval Petrželu, který byl u vyraženého míč první. K nařízené penaltě se postavil Horváth a střelou do středu protrhl plzeňské penaltové prokletí.

Příbram se ale nevzdala a po změně stran znovu dokázala srovnat. Pilík poslal křížný pas za obranu, kam si nabíhal Řezníček a příbramský kanonýr z úhlu mířil přesně pod břevno.

Zaskočená Plzeň na chvíli vypadla ze hry a nedařilo se jí strhnout vedení zpět na sou stranu. Naopak Příbram ještě několikrát zahrozila, ale své akce nedotáhla k úspěšnějšímu konci.

A když Plzeň nevytěžila nic ani ze závěrečného tlaku, odvezla si jen bod. Nenaladila se tak ideálně na 3: předkolo Evropské ligy, které ji čeká už ve čtvrtek v Rumunsku proti Petrolulu Ploješť.

Jak střílela Plzeň
Plzeňský útočník Marek Bakoš prožil fantastický start do nové sezony Synot ligy. Od trenéra Dušana Uhrina dostal na půdě Příbrami překvapivě důvěru na úkor Stanislava Tecla a splatil ji vedoucím gólem hned v 7. minutě. Slovenský útočník se trefil po deseti měsících!

Bakoš se naposledy v lize trefil 27. září loňského roku v zápase na půdě Jihlavy. Jednalo se o rozhodující gól. Nikdo by si tehdy nepomyslel, že útočník bude muset na další branku čekat na bez jednoho dne celých deset měsíců!

V prvním zápase Plzně v Příbrami ovšem na dlouhé trápení rychle zapomněl. V sedmé minutě si na zadní tyči počkal na přesný centr Pavla Horvátha a sám před brankářem nezaváhal.

Krátce před poločasem pak Plzeň odpověděla rychle na vyrovnávající gól domácího obránce Tomáše Zápotočného. Příbramský brankář Marek Boháč v pokutovém území srazil unikajícího Milana Petrželu a rozhodčí Hrubeš nařídil pokutový kop. Ten kapitán Plzně Pavel Horváth proměnil a vrátil Viktorii vedení.

Příbram - Plzeň: Marek Bakoš se postaral o první gól zápasu
Video se připravuje ...

Gól Tomáše Zápotočného
Video se připravuje ...

Příbram - Plzeň: Petržela upadl, Horváth proměnil penaltu
Video se připravuje ...

Příbram - Plzeň: Jakub Řezníček se znovu postaral o vyrovnání
Video se připravuje ...

1. kolo první fotbalové ligy

1. FK Příbram - Viktoria Plzeň 2:2 (1:2)

Branky: 43. Zápotočný, 63. Řezníček - 7. Bakoš, 45.+1 Horváth z pen. Rozhodčí: Hrubeš - Jiřík, Hock. ŽK: Boháč, Řezníček, Pilík.

Sestavy:

Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Mareš (86. Švancara ), Tarczal, Hnaníček, Pilík - Řezníček (69. Kraut), Slepička (65. Danoski). Trenér: Čuhel.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský - Hrošovský (56. Hořava), Horváth - Petržela, Vaněk, Pilař (82. Kovařík) - Bakoš (74. Tecl). Trenér: Uhrin.

Příbramský útočník Miroslav Slepička v souboji s plzeňským stoperem Romanem Hubníkem v utkání úvodního kola nejvyšší soutěže. Duel skončil nerozhodně 2:2
Příbramský útočník Miroslav Slepička v souboji s plzeňským stoperem Romanem Hubníkem v utkání úvodního kola nejvyšší soutěže. Duel skončil nerozhodně 2:2

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 7. • 17:00
1. FK Příbram
1. FK Příbram
2:2
ONLINE
26. července
17:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 42. Zápotočný, 62. Řezníček

Hosté: 6. Bakoš, 45. Horváth

Sestavy

Domácí: Boháč – Sus, Zápotočný (C), Hájovský, Neves – Mareš (84. Švancara), Hnaníček, Tarczal, Pilík – Slepička (65. Danoski), Řezníček (69. Kraut).

Hosté: Kozáčik – Řezník, Procházka, Hubník, Limberský – Horváth (C), Hrošovský (56. Hořava) – Petržela, Vaněk, Pilař (82. Kovařík) – Bakoš (74. Tecl).

Náhradníci

Domácí: Krbeček, Husár, Tregler, Danoski, Volešák, Švancara, Kraut

Hosté: Bolek, Hejda, Hořava, Kovařík, Kolář, Rajtoral, Tecl

Karty

Domácí: Boháč, Řezníček, Pilík

Rozhodčí

K. Hrubeš – J. Jiřík, D. Hock

Stadion

Energon aréna (kapacita 9100), Příbram, Česká republika

Návštěva

6.282 diváků

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud