26. července 2014 • 18:52

Jablonec potvrdil úlohu favorita, nad Brnem zvítězil 2:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonečtí „Galacticos“ ve svém prvním zápase proti Brnu neoslnili, přesto se nakonec radovali ze zisku tří bodů. Vítězství vystřelil severočeskému týmu ve 37. minutě nádhernou ranou zkušený záložník Tomáš Čížek. Na 2:0 zvýšil chvíli před koncem záložník Martin Pospíšil. Ze zvučných posil se představil střídající útočník Tomáš Jun, naopak reprezentant Tomáš Hübschman se neobjevil ani na lavičce náhradníků.



Jablonec k zápasu nastoupil bez obou největších letních posil. Záložníka Tomáše Hübschmana nepustilo do hry zranění, útočník Tomáš Jun zůstal jen mezi náhradníky.

Domácím to ale vůbec nevadilo a od první minuty plnili roli favorita. Diktovali tempo hry, ale do šancí se nedostávali. A tak první branka padla po nenápadné akci Čížka, jehož střela zpoza vápna přeletěla brněnského gólmana Hladkého.

Jablonec - Brno 2:0 - kompletní sestřih zápasu
Video se připravuje ...

Po přestávce se tempo nezlepšilo, přesto mohl Jablonec zvýšit vedení. Po špatném odkopu Hladkého se do brejku dostal Doležal, ale míč si příliš předkopl a brněnský gólman včas vyběhl. Vzápětí se do úniku řítil Čížek, ale ani on neuspěl.

Po necelé hodině hry se první střely dočkali hosté a hra dostala náboj. Nejprve za Jablonec, za který v 61. minutě přišel na hřiště Jun a v české lize se představil po šesti letech, mířil těsně vedle Doležal a hned z protiútoku bylo Brno blízko vyrovnání, jenže Pašek poslal míč jen do břevna.

Jablonec - Brno: Tomáš Čížek poslal domácí tým do vedení
Video se připravuje ...

Aktivní fotbal se hrál i nadále a Zbrojovka se čím dál víc tlačila za vyrovnáním. Tři minuty před koncem na to však doplatila, když Doležal prostrčil míč na Pospíšila a ten pojistil vítěznou premiéru trenéra Šilhavého na severočeské lavičce.

Brno si naopak prodloužilo černou sérii v Jablonci na sedm zápasů bez vítězství. Ani v jednom navíc nedokázalo na Střelnici skórovat.

Jablonec - Brno 2:0 - Gól Martina Pospíšila
Video se připravuje ...

1. kolo první fotbalové ligy

Baumit Jablonec - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)

Branky: 37. Čížek, 87. Pospíšil. Rozhodčí: Královec - Moláček, L. Zeman . ŽK: Hladký (Brno). Diváci: 4152.

Sestavy:

Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Novák - Kopic (82. Fantiš), Loučka - Pospíšil, Rossi, Čížek (61. Jun) - Doležal (89. Kubista). Trenér: Šilhavý.

Brno: Hladký - Jugas, Malík (76. Vávra), Košťál, Schuster - Pašek, Zavadil, Fischer (69. Mezlík), Hyčka (72. Lutonský) - Markovič, Sýkora. Trenér: Kotal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 7. • 17:00
FK Jablonec
FK Jablonec
2:0
ONLINE
26. července
17:00
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno
Góly

Domácí: 37. Čížek, 87. Pospíšil

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hrubý – Romera, Pernica, Beneš, Novák – Pospíšil, Rossi – Kopic (82. Fantiš), Loučka (C), Čížek (61. Jun) – Doležal (89. Kubista).

Hosté: Hladký – Jugas, Košťál, Schuster – Malík (76. Vávra), Fischer (69. Mezlík), Zavadil (C), Hyčka (72. Lutonský) – Marković, Sýkora, Pašek.

Náhradníci

Domácí: Špit, Kysela, Kubista, Crnkić, Jun, Fantiš, Moulis

Hosté: Doležal I., Buchta, Mezlík, Lutonský, Vávra, Brigant

Karty

Hosté: Hladký

Rozhodčí

Královec – Moláček, Zeman

Stadion

Chance aréna, Jablonec

Návštěva

4 158 diváků

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud