Michal Koštuřík
26. července 2014 • 23:47

Sudí Kovařík upřel Slovácku penaltu. Měla se pískat, štve Valentu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cítí se poškozeni. Nosí to v duši, veřejně se vyjadřují obezřetně. Fakt je, že Slovácku rozhodčí Libor Kovařík nedal ani procento k dobru. Byl na něho výrazně přísnější. V zápase se Slavií (1:2) měli domácí podle názoru iSport.cz kopat minimálně jeden pokutový kop.



Poměrně průkazný byl faul Alda Baéze na Jiřího Valentu ve druhé půli. „Nejdřív jsem ho zatáhl já, ale když jsem ho pustil, on mi úplně propnul dres. Takové penalty by se měly pískat,“ mínil záložník Valenta.

V první půli chytil Martin Juhar rukou za rameno unikajícího Jaroslava Diviše a strhl ho k zemi. Sudí mlčel. Po pauze předvedl něco podobného střídající Argentinec Baéz.

„Ten první zákrok byla podle mě jasná penalta,“ tvrdil obránce poražených Tomáš Rada. Dál se k rozhodčímu nechtěl vyjadřovat. Stejně jako trenér Svatopluk Habanec. „Neviděl jsem to,“ podotkl k oběma momentům, které mohly vyústit v gólové rozuzlení. Kdyby Kovařík odpískal nedovolený zákrok slávisty.

Kompletní sestřih: Slovácko - Slavia 1:2
Video se připravuje ...

To se nestalo a Slovácku nakonec byla zřetelná herní převaha k ničemu. V závěru dvakrát inkasovalo a zůstalo s prázdnýma rukama a žalem v srdci. Ještě v posledních vteřinách trefil hostující Jiří Bílek břevno vlastní brány…

„Jsem nesmírně zklamaný, ten zápas jsme měli jednoznačně vyhrát,“ věděl kouč Habanec. „Tohle mě bude ještě dlouho mrzet. Náš presink, který máme za domácí úkol, byl v zápase fantastický. Tři body byly na stadionu a místo abychom se radovali my, raduje se Slavia. Vyžrali jsme si to až do konce,“ nechápal obrat výsledku.

Domácí přitom hráli výborně, soupeře válcovali. Udělali však dvě hrubky a zaplatili za ně. Pod oběma góly je paradoxně podepsaný stoper Tomáš Rada. Když je nevezmete v potaz, šlo o jednoho z nejlepších aktérů zápasu. „Kromě těchto situací podal ve všech směrech nadprůměrný výkon,“ souhlasil Habanec.

Stejný díl viny za Balajovu trefu náleží mladíkovi Michalovi Trávníkovi, autorovi první branky. „Bylo tam víc chyb,“ poznamenal Rada.

Chvíli před koncem byli na sudího Kovaříka nazlobení i hosté z Prahy, když se domnívali, že se měl pískat faul na Balaje, který šel sám na branku. I tady ale arbitr nenašel odvahu pískat.

Martin Kuncl (vlevo) ze Slovácka a Milan Škoda ze Slavie ve vzdušném souboji o míč v utkání úvodního ligového kola. Slavia vyhrála 2:1
Martin Kuncl (vlevo) ze Slovácka a Milan Škoda ze Slavie ve vzdušném souboji o míč v utkání úvodního ligového kola. Slavia vyhrála 2:1

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud