Richard Šíma
29. července 2014 • 09:57

Lička: Fotbal ve Slavii? Paskvil, Pastoor se přišel do Česka jen vyprdět

Autor: Richard Šíma, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Slavii prožil divoký rok. Podzim, kdy relativně hrál, pak odstavení a posazení na lavičku po příchodu trenéra Pastoora. Angažmá v Edenu Mariu Ličkovi nevyšlo podle představ, už po jednom roce zabalil kufry a vrátil se do Francie. "Náš fotbal byl paskvil," vrací se k mizerné sezoně zkušený, 32letý záložník v rozhovoru pro deník Sport.



Maria Ličku si do Slavie přivedl loni na podzim Miroslav Koubek. Exostravský záložník se těšil na spolupráci s koučem, pod kterým nastupoval v Baníku. Měl se stát jednou z hlavních opor, klíčovým mužem týmu. Situace se ale vyvinula úplně jinak.

Pod Koubkem na podzim ve Slavii hrál, s nečekaným odvoláním trenéra na začátku jara ale přišlo odstavení do role náhradníka. Nizozemec Pastoor se rozhodl sázet na jiné, mladší borce.

"Poznal jsem celkem brzy, že se mnou nepočítá. Když to bylo definitivně jasné, šel jsem se na to zeptat. Na rovinu. Bylo mi řečeno, že teď dostávají šanci mladí hráči a že s jejich výkony panuje spokojenost," vzpomíná Lička v otevřeném rozhovoru pro deník Sport.

Slavii se na jaře nedařilo, nakonec se s odřenýma ušima zachránila a udržela ligu. "My ztráceli zápas za zápasem, náš fotbal, to byl paskvil, ale oni byli spokojeni. Napadlo mě, kdo tady nerozumí fotbalu? Oni, nebo já?" diví se Lička.

Lička: Co mi udělal Bílek by se stávat nemělo
Video se připravuje ...

Záložník se třemi reprezentačními starty se vrací k celkovému působení Pastoora v Edenu. „Byl to takový džentlmen, který se přišel vyprdět do Česka. Neměl v Holandsku angažmá, zavolal mu kamarád, ať jde do Slavie, tak si řekl, že než si najde něco doma, tak to zkusí. Tak jsem ho viděl," říká svůj názor.

"Ale tréninky měl dobré. Přišlo mi, že i jeho pohled na fotbal měl hlavu a patu. Ale neuměl to přenést na hřiště. Absolutně nás nebyl schopen připravit takticky, hráli jsme pod ním úplný chaos," dodává jedním dechem.

Lička už je zpátky ve Francii, podepsal tříletou smlouvu v třetiligovém francouzském klubu FC Istres. Zde by mohl završit svou aktivní hráčskou kariéru. "Může se to stát. Byl bych rád, kdybych tady mohl pracovat i po skončení kariéry. I podle toho jsem se pro tento klub rozhodoval," připouští.

VELKÝ ROZHOVOR S MARIO LIČKOU O DĚNÍ VE SLAVII ČTĚTE V ÚTERNÍM SPORTU

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud