Tomáš Podvín
2. srpna 2014 • 04:50

Nasazení, efektivita, rychlost! PĚT bodů slávistické proměny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jaře byli na odpis. Jen velmi málo je dělilo od ostudného pádu do druhé ligy. Jenže do nové sezony nastoupila pražská Slavia jako úplně jiný klub. Přestože v Edenu nechtějí zatím nic přeceňovat, zlepšení je více než patrné. Tady je pět hlavních bodů, které symbolizují slávistickou proměnu.



1. Nasazení

Matná Slavia z minulé sezony je definitivně pryč. Přestože ne všechno je ideální a na hřišti se stále objevuje mnoho chyb, slávisté nevypustí za celých 90 minut jediný souboj. Do všeho jsou po hlavě. To si po zápase pochvaloval i trenér Beránek. „Baník byl techničtější, my zase hladovější a důraznější,“ tvrdil.

2. Organizace hry

Hra Slavie byla především v defenzivě dříve hodně chaotická. Hráči jako by často ani nevěděli, kde mají stát. Ofenziva zase stála na náhodných nakopávaných míčích. To se pod Beránkem změnilo. Celý tým pracuje jako jeden celek, hráči se poctivě vracejí a doplňují. Jeden zkazí, druhý ho zastoupí.

Slavia - Baník: Kompletní sestřih
Video se připravuje ...

3. Efektivita

Vzpomínáte, jak slávisté na jaře často žehrali na neproměněné šance? Ani to už neplatí. V zápase s Baníkem skórovali fotbalisté Slavie třikrát ze čtyř střel na bránu! Přestože několik dalších ran letělo těsně mimo, tři vstřelené góly většinou na vítězství stačí.

4. Jednoduchost

Bývalý trenér Alex Pastoor se netajil tím, že chce, aby jeho mužstvo hodně drželo míč a zápas ovládalo. Jenže to se často proměnilo v neefektivní přihrávky na vlastní polovině, zatímco soupeř hrozil z brejků. Pod Beránkem slávisté hru výrazně zjednodušili. Spoléhají na centrované míče ze stran, zbytečně dlouho míč nedrží. A zatím se to vyplácí.

5. Střelec Škoda

Na jaře kritizovaný stoper, nyní nejlepší střelec. I tato sázka Beránkovi vyšla. Milan Škoda se vrátil zpět na pozici útočníka a zatím se mu tam daří. Ve dvou zápasech si připsal dva góly a navrch důležitou asistenci na rozhodující gól Zmrhala. Výborně klape především jeho spolupráce s Balajem.

Slavia - Baník: Gól Milana Škody na 1:0
Video se připravuje ...

Slavia - Baník: Gól Jaromíra Zmrhala na 2:0
Video se připravuje ...

Slavia - Baník: Gól Jana Baránka na 2:1
Video se připravuje ...

Slavia - Baník: Gól Martina Latky na 3:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud